BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa Merkez Bankası'ndan resesyon yorumu----

Fransa Merkez Bankası'ndan resesyon yorumu

Fransa Merkez Bankası'ndan resesyon yorumu
10 Ekim 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası'na göre, ülke resesyona direniyor. Fransa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Garnier, "Yaz sonrası ekonomi yaz öncesine göre daha az memnuniyet verici" dedi.

Fransa Merkez Bankası'nın yaptığı bir ankete göre Fransa ekonomisi bu yılın başlarında gösterdiği yüksek performansın ardından yavaşlayarak yetersiz bir büyüme oranına geriledi.

Merkez bankasının yüksek frekanslı veriler ve 8,500 firmayla yaptığı aylık anket değerlendirmesine göre, ikinci çeyrekteki %0.5'lik büyümeye kıyasla eylül ayına kadar olan üç aylık dönemde üretim %0.1 arttı.

Fransa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Olivier Garnier, "Yaz sonrası ekonomi yaz öncesine göre daha az memnuniyet verici. Ancak PMI göstergelerinin gösterdiği kadar kötü bir durumda değiliz ve bir resesyon durumunda da değiliz" dedi.

İş dünyası liderleri ekim ayında sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyetlerin büyümesini, inşaat sektöründe ise istikrar kazanmasını bekliyor.

Yine de, Fransa Merkez Bankası'nın anketinde bazı ihtiyat notları da yer aldı ve sektördeki iş liderleri nakit pozisyonları ve sipariş defterlerine ilişkin değerlendirmelerini aşağı yönlü revize etti.

Garnier, "Sipariş defterlerine baktığımızda herhangi bir hızlanma işareti görmüyoruz" dedi.

Merkez Bankası ayrıca sanayide üretim kapasitesi kullanımının ağustos ayındaki %80 seviyesinden eylül ayında %76'ya gerilediğini açıkladı. Fransa Merkez Bankası, hizmet sektöründe faaliyetlerin eylül ayında kısmen iyi hava koşulları ve Rugby Dünya Kupası gibi etkinliklerin desteğiyle hafif bir ilerleme kaydettiğini belirtti.

Fransa'da enflasyon geriledi

 

Protestolar Fransa ekonomisine büyük darbe vurdu

 

Fransa ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)