BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa Dışişleri Bakanı: Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hak ihlallerini kabul edemeyiz----

Fransa Dışişleri Bakanı: Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hak ihlallerini kabul edemeyiz

Fransa Dışişleri Bakanı: Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hak ihlallerini kabul edemeyiz
17 Aralık 2023 - 23:13 www.finansgundem.com

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, Ramallah'ta Filistin Başbakanı Iştıyye ile görüştü. Colonna, yaptığı açıklamada ''Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hak ihlallerini kabul edemeyiz'' ifadelerini kullandı

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, temaslarda bulunmak için gittiği işgal altındaki Batı Şeria’da, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere karşı hak ihlalinde bulunduğunu belirterek, "Bunu kabul edemeyiz, gereği yapılacaktır." dedi.

Le Figaro'nun haberine göre, Tel Aviv'den sonra rotayı Batı Şeria'ya çeviren Bakan Colonna, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile Ramallah'ta bir araya geldi.

Kentteki El-Mezra el-Kibliya köyünde yasa dışı Yahudi yerleşimcilerce topraklarından çıkarılan ve hasatlarına el konan Filistinli zeytin üreticileriyle görüşen Colonna, "Bunlar, siyasi çözüm perspektifini baltalayan ve Filistin otoritesini zayıflatan ve hatta belki Batı Şeria'da yeni gelişmelere ve istikrarsızlığa yol açabilecek ciddi eylemlerdir." değerlendirmesini yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, konuya ilişkin X sosyal medya paylaşımında da Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşimlerine ilişkin faaliyetlerin hızlandırıldığını ve bunun "açık şekilde" uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti.

Paylaşımında, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin, "topraklarından ve haklarından mahrum bırakarak" Filistinlilere karşı hak ihlalinde bulunduğunu vurgulayan Colonna, "Bunu kabul edemeyiz, gereği yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Colonna, Batı Şeria'dan önce Tel Aviv’e gitmiş ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı basın toplantısında, ülkesinin İsrail'e desteğini yineleyerek "acil ve kalıcı" ateşkes çağrısı yapmıştı.

Fransa Dışişleri mensubu, İsrail saldırılarında hayatını kaybetmişti

Fransa Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, 13 Aralık'ta İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir konutu vurması sonucu ağır yaralanan Dışişleri mensubunun hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Açıklamada, Fransa, sivillerin yaşadığı konutun vurulmasını kınamış ve İsrail makamlarından en kısa sürede söz konusu bombalamanın hangi koşullarda gerçekleştirildiğini aydınlatmasını istemişti.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 18 bin 800 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 122'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 454 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara, 24 Kasım'da 4 günlüğüne ara verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 297 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah'ın sınır hattındaki çatışmalarında ise 24 Lübnanlı sivil, 108 Hizbullah mensubu ve 5 İsrailli siville 6 İsrail askeri öldü.

Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze'de 4 gün sonra internet erişimi verildi

İsrail, Gazze ile Mısır sınırına tünel önleyici duvar inşa edecek

Fransa'dan İsrail'e kınama

Papa’dan Gazze vurgusu

İslami Cihad Hareketi: 30 İsrailli asker ve yerleşimciyi esir aldık

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)