BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa, Azerbaycan'a yaptırımlar içeren önergeyi onayladı----

Fransa, Azerbaycan'a yaptırımlar içeren önergeyi onayladı

Fransa, Azerbaycan'a yaptırımlar içeren önergeyi onayladı
16 Kasım 2022 - 00:45 www.finansgundem.com

Fransız Senatosu'nda "Azerbaycan'a yaptırım uygulanmasını" içeren önerge görüşüldü. Önergede Ermenistan Devleti'nin güvenliğini sağlayacak birçok madde kabul edildi.

Fransız Senatosu, "Azerbaycan'a yaptırım uygulanması ve askerlerin Ermenistan'ın olduğu iddia edilen topraklardan çekilmesini amaçladığı" konulu önergeyi görüştü.

Önergeyi, senatörler Bruno Retailleau, Christian Cambon, Eliane Assassi, Patrick Kanner, Herve Marseille ve Gilbert-Luc Devinaz'ın teklif etti ve görüşmede; 1 "hayır", 36 "çekimsere" karşı 295 "evet" oyu kullanıldı.

Önergede;

Azerbaycan ordu ve müttefiklerinin Ermenistan'a ait olduğu iddia edilen sınırlardan çekilmeleri,

Fransız hükümetinden, Avrupalı paydaşlarına Azerbaycan liderlerinin mal varlıklarına el konulması ve Azerbaycan gaz ve petrolüne ambargo uygulaması gibi sert tepkileri göz önünde bulundurmaları,

Yine hükümetten Karabağ'da insani yardım bürosu açması, Fransa'nın Ermenistan'a desteğini her şekilde göstermesi talep edildi.

Ayrıca senatörler Fransa'yı, Ermenistan ve Ermeni halkının güvenliğinin garanti altına alınması için girişim başlatmaya davet ederken, Fransız devletine bu kapsamda uluslararası bir güç konuşlandırılması talebinde bulunma çağrısı yaptı.

Bu önergeyle, "9 Kasım 2020 tarihli ateşkes anlaşmasını uygulanması ve Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlamasına yönelik her türlü girişimin teşvik edilmesinin hedeflendiği" iddia edildi. 

Azerbaycan ve Ermenistan'dan kalıcı barış müzakereleri

 

İran'dan Ermenistan'a yeni destek!

 

Üçlü zirveden ortak bildiri: Azerbaycan ve Ermenistan anlaştı

 

Ermenistan Hindistan’dan 245 milyon dolarlık silah aldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN16 Kasım 2022 09:36

    dünyanın terörist devletleri:1.Sİ FRANSA VE KARDEŞİ ERMENİSTAN,2. Sİ İSRAİL VE ABD İKİZ KARDEŞ,3.Sİ İNGİLTERE VE KARDEŞİ YUNANİSTAN,SONRA ÇİN VE HİNDİSTAN,KATİL DEVLETLER  MÜSLÜMAN KATLEDEN KATİL DEVLET İRAN