BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaForeks piyasası acemilere göre değil----

Foreks piyasası acemilere göre değil

Foreks piyasası acemilere göre değil
21 Ocak 2015 - 11:54 www.finansgundem.com

Kayıp kazanç oranının çok yüksek olduğu forekste amatörler genelde kaybeden tarafta yer alıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Foreks işlemlerinde para kaybeden yatırımcılar için analiz yapıldı.

CNNMoney’de yer alan bir analizde, yabancı döviz piyasasında işlem yapmanın amatörlere göre olmadığı belirtildi.

Analistler yabancı döviz piyasasının sakin tavrına kanan yatırımcıların büyük zarar edebileceğine işaret etti.

Oldukça küçük kazanç oranlarından çok yüksek paraların kazanıldığı bir ortamda, kaldıraçların yani küçük kazançlara çarpan etkisi yapan borçlanma paralarının popülerliğinin çoğu zaman yatırımcıların gözünü boyadığı ve bunun yatırımcılar için tehlikeli olduğu belirtildi.

Uzmanlar örnek olarak İsviçre frankının ülkenin merkez bankasının parasının Euro karşısındaki sınırlı hareket alanını kaldırmasının ardından rekor seviyelere çıkmasını gösterdi.

Bu durumdan sadece Wall Street’teki yatırımcıların değil aynı zamanda normal yurt içi bireysel yatırımcılara aracılık yapan brokerların da zarar ettiği ifade edildi.

New York merkezli aracılık şirketi FXCM’nin müşterileri franktaki yükselişten o kadar zarar etti ki şirketin bilançosuna 200 milyon dolar zarar yazıldı.

Zararın büyük kısmının yatırımcılarının  daha fazla para kazanmak için kaldıraçlara yönelmesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Şirket zararını karşılamak için acil kredi kullanmak zorunda kaldı ancak kredilerde yüksek faize maruz kaldı.

SEC Yönetim Kurulu Başkanı Harvey Pitt, “Her türlü yatırım risklidir. Ancak bazen yurtiçi bireysel yatırımcılar için bazı yatırımlar daha riskli olabilir ve sürdürülebilir olmayabilir” dedi.

Pitt, “Yurtiçi bireysel yatırımcıların çoğu zaman yaklaşmakta olan dalgalanmadan haberdar bile olmadığının altını çizdi” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kk21 Ocak 2015 14:47

    Turkıyede spk mınımum hesap 50k usd kaldırac en fazla 1/25 le baslayan 3 rısk sevıyesı belırlemesı gerekır.Dıger yandan da profesyoneller ıcın yurtıcı ve yurtdısı musterıler ıcın cok basıt bır vergı sıstemı saglanmalıdır.(meslea stopaj%10)Fx pıyasası 2k 3k sahıbı ınsanların paralarını kapma yerı degıldır.O ıs kumarhanede olmalıdır o da Turkıyede yasaktır.