BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFord'un geleceği Türkiye----

Ford'un geleceği Türkiye

Ford'un geleceği Türkiye
10 Eylül 2012 - 08:45 www.finansgundem.com

Global krizle boğuşan Amerikan Ford, bütün dünya için tek model stratejisini şimdi Avrupa'da hayata geçiriyor

Amerika'yı kasıp kavuran global krizden One Ford stratejisiyle kurtulan otomotiv devi, gelecek planlarını açıkladı. Ford Motor Başkanı Alan Mulally, bütün dünya için ortam model üretimi anlamına gelen One Ford (tek Ford) sayesinde zor bir sürecin geride kaldığını, şimdi atağa geçtiklerini söyledi. Mulally, Avrupa'da önümüzdeki 5 yıl içerisinde 15 yeni modeli pazara sunacaklarını kaydetti. Amsterdam'da düzenlenen Go Further (Daha ileri) etkinliğinde 2 bin 500 bayi, Ford yöneticisi ve medya mensubuna seslenen Mulally ve Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell, Türkiye'de üretilen Transit ailesine özel övgü düzerek, "Transit tek başına bir marka haline geldi." ifadelerini kullandı. Ford Otosan tarafından bir milyar doların üzerinde yatırımla mühendisliği yapılan ve üretilecek Transit ailesi sahnede yerini alırken 2014 yılında bantlardan inecek yeni hafif ticari araç modeli Courier de salona gökyüzünden sarkıtılan çelik halatlarla indirildi. Dünyada herkesin Avrupa'nın ekonomik durumunu takip ettiğini anlatan Mulally, "Bu durum çabuk bitmeyecek ama, biz de geleceğe hazır olmak istiyoruz. 6 yıl önce hayatta kalmak için strateji geliştirdik, şimdi atağa geçme zamanı. Bu uygulamayı Avrupa'da hayata geçirmeye başladık." dedi.
Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell, krize rağmen geleceğe yatırım yaptıklarını, şirketin son 12 çeyrekte kâr açıkladığını söyledi. "Avrupa'da işler iyi gitmiyor ama kısa zamanda da geçmeyecek. 2017 yılında ise AB pazarı yüzde 20 artacak. Biz yeni 15 modelle buna hazırlık yapıyoruz. Ticari araçta çok güçlüyüz. Transit dünyada ikon haline geldi. Bu gücü binek serisine de taşıyıp lider olmak istiyoruz." diyen Odell, Fiesta'dan Mondeo'ya yeni modellerin hayatı kolaylaştıran özellik ve 1 litrelik motor gibi devrim niteliğindeki teknolojilerle yola çıkacağını kaydetti. Odell, sync, my Ford Touch, my key adını verdikleri teknolojilerin bugün her iki müşteriden birinin kararında etkili olduğunu açıkladı.
'FORD DÜNYASINDA ÖNEMLİ KONUMDAYIZ'
Ford dünyası için geliştirip ürettikleri ticari araçlarla Ford'un ticari araç üssü olduğunu hatırlatan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford dünyasının geleceğine yön verecek olan yeni modellerin tanıtıldığı büyük etkinlikte, mühendisliği ve üretiminin Ford Otosan'a ait olduğu yeni ticari modellerin günün yıldızları arasında yer aldığını dile getirdi. Yenigün, binek ve ticari versiyonları olacak Transit Courier modelinin Türkiye'de pazar liderliğini perçinleyeceğini ifade etti. Yeni Fiesta'nın 2013 yılında 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motorlu olarak satışa sunulacağını belirten Yenigün, diğer planlar hakkında şu bilgileri verdi: "2014'te gelecek Mondeo'da da 1 litrelik motor olacak. Yeni Kuga 1.6 litrelik Ecoboost motoru sayesinde önemli satış adetlerine ulaşacak. Ticarî araçta ise Transit, Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri bize hem iç pazarda hem de ihracatta önemli başarılar getirecek. Türkiye pazarında 12. liderliğimizi yaşayacağız."(ZAMAN)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)