BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFlaş! Suriyelilerin geçişine IŞİD engeli----

Flaş! Suriyelilerin geçişine IŞİD engeli

Flaş! Suriyelilerin geçişine IŞİD engeli
14 Haziran 2015 - 18:05 www.finansgundem.com

Suriye sınırında bekleyen sığınmacılara Türkiye izin verdi IŞİD engelledi

Binlerce Suriyelinin sınır bölgesindeki bekleyişleri sürerken, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan açıklama yaptı. Başkan Ayhan, Türkiye'ye alınması kabul edilen Suriyelilerin gümrük kapısından geçmesinin planlandığını, ancak IŞİD örgütünün bunu kabul etmediğini, Suriyelilerin nereden alınacağına ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyledi.



Bu açıklamanın hemen ardından, saat 17.15 sıralarında, binlerce Suriyeli, Akçakale Sınır Kapısı'na doğru yaklaşmaya başladı. Bu sırada Suriyelilerin sınır kapısına doğru geldiğini gören Türkiye tarafındaki yüzlerce Suriyeli de sınır tellerinin olduğu bölgeye gitti. 
 
Suriye sınırında hareketli dakikalar SURİYE SINIRINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Suriyeliler, telleri yıkarak Türkiye tarafına geçmek istedi. Bunun üzerine Türk askerleri, çıkan kargaşaya müdahale etti. Bölgeye çok sayıda asker ve zırhlı araç sevk edildi. Türkiye tarafındakilere 'Dağılın' uyarısı yapıldı, Suriye tarafındakilere de tellerden uzaklaşmaları için uyarı anosları yapıldı. 

Sınırda sıcak anlar: Asker müdahale etti

Zırhlı araçlardan kalabalığa dağılmaları için tazyikli su sıkıldı. Askerin müdahalesiyle iki taraftakiler de geri çekilirken, hemen yakında bekleyişlerini sürdürdü. Askerler de tetikte beklemeye devam ediyor.

Kent yöneticilerinin askeri yetkililer ile yaptığı ortak toplantıda, sınırın diğer tarafına ilişkin son durumun ele alındığı ve birkaç kilometre yakından atılan top ve havan mermisi atışlarının Telabyad’daki sivilleri tehdit eder boyuta ulaştığı değerlendirmesi yapıldı. Varılan ortak kanaatin Ankara’ya iletildiği ve binlerce Suriyelinin hayati risk altında olduğuna dair görüşün ardından sığınmacıların Türkiye’ye alınmasına karar verildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)