BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch'ten şok Varlık Fonu kararı----

Fitch'ten şok Varlık Fonu kararı

Fitch'ten şok Varlık Fonu kararı
02 Eylül 2020 - 14:23 www.finansgundem.com

Fitch, Türkiye Varlık Fonu'nun görünümünü 'negatif'e indirdi

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu'nun yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını 'BB-' olarak teyit ederken, görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e indirdi.

Türkiye Varlık Fonu'nun görünümünü, Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli kredi notu görünümünü 21 Ağustos'ta 'durağan'dan 'negatif'e indirmesine paralel olarak düşürüldü.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM03 Eylül 2020 12:01

    Türkiye Varlık Fonunun denetiminin yapılması çok önemli ve değerli.Bünyesinde  bulundurduğu kurum ve kuruluş ve bağlı ortaklıkların karlılıklarının yönetilmesi geleceklerinin iportek altında bulunmaması için bu çok acil ve önemli.SAYIŞTAY TBMM adına bu kurumun tüm işlemlerini incelemeli,bunun için gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır.Bu fonun yönetiminde tabiki çokk değerli siyasiler ve yöneticiler var özellikle yönetim kurulunda.Her biri ayrı bir değer.Yine de bu fonun yönetimindeki kişileri ve ülkenin kurumlarının geleceği açısından denetiminin yapılmasının acil ve zaruriyetini belirtmekte yarar var.