BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'ten dövizle sözleşme tebliğiyle ilgili açıklama----

Fitch'ten dövizle sözleşme tebliğiyle ilgili açıklama

Fitch'ten dövizle sözleşme tebliğiyle ilgili açıklama
19 Eylül 2018 - 16:28 www.finansgundem.com

Fitch, Türkiye'de döviz cinsinden gayrimenkul alım satımına ilişkin kararını değerlendirdi

Fitch Ratings, Türk hükümetkinin döviz cinsinden gayrimenkul satış ve kiralama anlaşmalarını durdurma planının, gayrimenkul şirketleri için negatif olduğunu savundu.

Türk gayrimenkul sektörünün sıklıkla döviz cinsinden borçlandığını ve kiralama sözleşmelerini döviz cinsinden yaparak riskleri hedge ettiğini belirten Fitch, ancak hükümetin bu sözleşmelerin yerel para cinsine çevrilmesinin istemesinin, karların ve nakit akışının TL'deki dalgalanmalara daha fazla maruz kalması anlamına geleceğini vurguladı.

Fitch, hükümetin kararından negatif etkilenme potansiyeli olan şirketler arasında Rönesans'ı gösterdi. Şirket'in kiralamaları ve borçlanının çoğunlunun euro cinsinden olduğunu belirten fitch, bu nedenle hükümet kararnamesinin Şirket'in perfonmansına negatif etkisi olacağını savundu.
Fitch, not verdiği bir diğer şirket olan Emlak Konut'un ise döviz cinsinden kiralama portföyü omaması nedeniyle kararnameden doğrudan etkilenmeyeceğini ancak gayrimenkul fiyatlarında düşüş gibi ikincil etkilere maruz kalacağını vurguladı.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir20 Eylül 2018 08:53

    Yabancıların veya yerlinin yatırım amaçlı g.menkul alım iştahları olumsuz etkilenir, fiyatlar talep eksiği nedeniyle düşer demiş, makul yorum, zaten arz fazlası var, yabancıya satış fuarları yapılıp duruyor, alan da getirisini görerek veya kirayla ödeyeceğini planlayarak girmek ister. Orta vadede doğru çıkar yorum

  • AD19 Eylül 2018 21:58

    FİÇ İŞTE YA ADI ÜSTÜNDE

  • Borsacı19 Eylül 2018 20:42

    Fitch not çöp seviyesine gelmiş hala bir şeyler bulmaya çalışıyor. Çok marjinal şeyler bunlar. Yeterli miktar servet el değiştirmedi sıkıntıları devam ediyor. Pozisyonlanınca övgüler yağdırmaya başlarsınız, Türkiye'nin müthiş maliyet avantajı oluştu deyip hikaye yazmaya başlarsınız.

  • METIN ÇETİN19 Eylül 2018 17:38

    Fitch anladığım kadarıyla müşterilerine daha ucuza Türkiye piyasalarını halletmek için manevra peşinde. ..YTD. ...