BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch’ten bankalara uyarı----

Fitch’ten bankalara uyarı

Fitch’ten bankalara uyarı
08 Temmuz 2013 - 01:33 www.finansgundem.com

Bankalar Basel III'e hazırlanırken sürecin zor olacağı yönünde uyarılar geliyor. Fitch ise küçük bankların zorlanabileceği konusunda uyarıyor

Piyasalar merkez bankalarının açıklamalarının etkilerini takip ederken diğer taraftan da bankalar için kritik bir süreç içine girildi.
Basel III’e kapsamında bankaların nasıl uyum sağlayacağı merak ediliyor.  Basel III’te bankaların dikkat etmesi gereken pek çok nokta olsa da FED için bu kurallar yeterli görülmemişti.
Bankalar için ipler gerilirken nasıl tepkiler geleceği de merak ediliyor. Regülatörler, Basel III reform paketinin açıklamalarının ardından bu yana ilk büyük tahkim hamlesinde bulunarak, sermaye zorunluluklarında kesinti yapmak için pahalı CDS'lerden yararlanan bankaları hedef aldı. Küresel bankacılık güvenliği kurallarını belirleyen Basel Komitesi, primlerin uzun yıllara yayılması ya da ertelenmesi kanalıyla riskli kredilerde kredi koruması alan bankalara odaklandı. Küresel regülatörler, büyük bankalarda önleyemedikleri bu düzenlemelere karşı bir hamlede bulunarak, "bankaların zararlarını kısıtlamak için CDS'lerden yararlanabileceğini, ancak bunun maliyetlere yansıtılmasının gerektiğini" söylemişlerdi.
Diğer tarafta ise Ocak'tan itibaren bankalardan yeni ve daha sıkı Basel III standartları istenmesine karar verdi. Basel III şartlarından daha sıkı sermaye kuralları istenecek olan 8 bankanın aralarında JP Morgan Chase&Co., Wells Fargo&Co. ve Goldman Sachs Group Inc. de yer alıyor.Baskı altında olan bankalar için bir uyarıda Fitch’ten geldi. Pek çok bankanın yeni sermaye standartları ile karşılaşacakları konusunda uyaran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu pek çok bankanın bu sürece hazırlandığını fakat küçük bankalar için zor bir dönem olacağını belirtti. Büyük bankaların sınırlandırılması noktasında ağırlık kazanan Basel III'ün gelecek FDIC toplantısında karar bağlanacağını öngören Fitch, Ocak 2014’te bankaların çoğunun bu kuralları uygulayacağı küçük bankaların ise sisteme 2015’te geçeceklerini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)