BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch Türkiye'nin notunu düşürür mü?----

Fitch Türkiye'nin notunu düşürür mü?

Fitch Türkiye'nin notunu düşürür mü?
22 Şubat 2016 - 10:10 www.finansgundem.com

Cuma günü Türkiye'nin kredi notuyla ilgili açıklama yapması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ne karar verir?

Bank of America Merrill Lynch (BofA), Cuma günü Türkiye'nin kredi notuyla ilgili açıklama yapması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin not görünümünü durağandan negatife düşürmesini beklediğini açıkladı

BofA, Fitch'in Türkiye'nin durağanda bulunan not görünümünü negatife çevirebileceğini kaydetti. Fitch, Cuma günü Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviye olan "BBB-"deki kredi notuyla ilgili gözden geçirmesine dair sonucu açıklayacak. 

BofA Türkiye'nin özel bir durum teşkil ettiğini belirtirken, "Türkiye her ne kadar enerji ithalatçısı olması nedeniyle düşük emtia fiyatlarından faydalansa da, gelişmekte olan piyasaların zayıfladığı bir ortamda finansman ihtiyacı nedeniyle korunmasız kalıyor." dedi.

BofA, Türkiye'de son dönemde iç politika ve jeopolitik risklerin kayda değer bir biçimde artarken, kurumların itibarıyla ilgili soru işaretlerinin de arttığını söyledi. 

BofA, raporda, Fitch'in Ocak ayında yaptığı açıklamaya da yer veriyor. Fitch bu açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) söyledikleri ve yaptıklarının farklı olması endişe yaratıyor... TCMB'nin politikalarını neyin yönlendirdiği net değil." demişti.

BofA, Fitch'in 26 Şubat Cuma günü, S&P ve Moody's gibi Türkiye'nin kredi notuna dair görünümü negatife çevirebileceğini beklediğini belirtti. 

BofA, Fitch'in Türkiye'nin kredi görünümünü negatife çevirmesi durumunda gözlerin Moody's'in 8 Nisan'daki gözden geçirmesine çevirileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)