BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı----

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
13 Temmuz 2018 - 23:11 www.finansgundem.com

Fitch Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürdü, görünümü ise "durağan"dan "negatif"e çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürdü, görünümü ise "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Fitch'den yapılan açıklamada, komitenin kredi notu ve görüme dair karar alırken, "Türkiye yönetimin seçim sonrası ekonomi politikaları gündeminin, enflasyon ve mali politikaların, yapısal reformlara bakış açısının ve merkez bankası bağımsızlığının" tartışıldığı belirtildi.

Türkiye'deki yüksek cari açığa vurgu yapılan Fitch açıklamasında, özel sektörün yüklü borcunun yönetiminin dikkat çekici olduğu vurgulanırken ülkede enflasyonun yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, enflasyondaki sıçrama ve cari açıktaki artış nedeniyle makro ekonomik istikrar üzerindeki aşağı yönlü risklerin kuvvetlendiği ifade edildi. 

Ekonomi politikalarının kredibilitesinin son aylarda kötüleştiğinin aktarıldığı açıklamada, seçimler sonrasındaki ilk politika aksiyonlarının belirsizliğinin arttığı kaydedildi.

Yüksek yakıt fiyatları ve hane halkı harcamaları nedeniyle cari açığın gayri safi yurt içi hasılaya oranının bu sene yüzde 6,1'e yükselmesinin beklendiğine yer verilen açıklamada, liradaki düşüş ve turizmdeki toparlanmayla bu oranın gelecek sene yüzde 4,1 oranına düşmesinin öngörüldüğü bilgisi paylaşıldı. 

Fitch'in 2018 yılının ilk değerlendirmesi 19 Ocak 2018 tarihinde yapılmış, 'BB+' notu ve 'Duragan' görünüm korunmuştu.

Piyasada bazı ekonomistler not indirimini beklerken, bazı ekonomistler sadece not görünümünde güncelleme olabileceğini belirtiyordu.

BİR SONRAKİ DEĞERLENDİRME ARALIKTA

Fitch'in bir sonraki değerlendirmesini 14 Aralık'ta yapması bekleniyor. Fitch, Moody's ve S&P, Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyenin altında notluyor.

Doların Fitch kararına ilk tepkisi

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taner14 Temmuz 2018 16:39

    İtibardan tasarruf olmaz deyip devletin parasını harvurup harman savurursan birgün gelir o yenen hurmalar bir yeri cırmalar.

  • Vatandaş14 Temmuz 2018 12:50

    Ekonomiyi ve Ülkeyi batırdılar. Haydi bakalım savurduğunuz paraları şimdi nereden bulacaksınız.

  • Mustafa Kıraç14 Temmuz 2018 05:28

    Koalisyon yoksa mı? Mehepeyi partiden saymiyorsun galiba. Durup dururken akepe bile başkanlık demiyorken birden çıkıp başkanlik diyen ve sürekli koltuk değneği olarak gezen mehepeyi partiden saymayip koalisyon yok demek ayıp.

  • mehmet daş13 Temmuz 2018 23:56

    bir ülkede koalisyon yoksa kesin o ülke ekonomisini düzeltir.benım kanaatım berat albayrak bu işi bitirecek türkiyenın önü açık 1 ocak 2019 tarihine kadar bu dereclandirme kurumlarıhepside ozitife gececektir parası olab yerli yabancı kimse borsaya dalsın.ben kimmiyim gelecek avcısıyım teşkler..

  • Kul14 Temmuz 2018 05:27

    Koalisyon yoksa mı? Mehepeyi partiden saymiyorsun galiba. Durup dururken akepe bile başkanlık demiyorken birden çıkıp başkanlik diyen ve sürekli koltuk değneği olarak gezen mehepeyi partiden saymayip koalisyon yok demek ayıp.