BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Türkiye Fed ve ECB ile swap hattı kuramaz----

Fitch: Türkiye Fed ve ECB ile swap hattı kuramaz

Fitch: Türkiye Fed ve ECB ile swap hattı kuramaz
24 Nisan 2020 - 10:43 www.finansgundem.com

Fitch Ratings analistleri, Türkiye ile Fed veya Avrupa Merkez Bankası arasında swap hatları kurulması ihtimalini kredi notu değerlendirmesinde hesaba katmadıklarını dile getirdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin Fed veya Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile arasında swap hattı kurulmasına fazla ihtimal vermiyor.

Londra'da bulunan analist Douglas Winslow, Perşembe günkü bir konferans bağlantısında, Fitch'in ülke notu değerlendirmesinde Türkiye'nin Fed veya ECB ile swap hattı kurma ihtimalini hesaba katmadıklarını belirtti.

Türkiye'nin kamu maliyesinin ülke notu açısından hala güçlü olduğunun altını çizen Winslow, hükümetin GSYİH'nin yüzde 2'sine denk gelen mali adımının "oldukça ılımlı bir paket" olduğunu söyledi.

Analistler Paul GECBle ve Lindsey Liddell'in de bulunduğu bağlantıda, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım riskinin öngörülemez olduğu ifade edildi.

Ayrıca Fitch'in merkez bankasının net rezervlerine kıyasla brüt rezervlerine daha fazla önem verdiği vurgulandı. Kuruma göre varlık kalitesinin görünümü kredi notu için negatif. Bankacılık sektöründe tahsili gecikmiş alacaklar (TGA) artışının 2020'ye erteleneceği belirtildi.

Analistler Türkiye'nin 2020'de yüzde 2 küçülmesini bekliyor. Ayrıca daha fazla faiz indirimi için alan görüyorlar.

Fitch’e göre varlık rasyosu düzenlemesi sıkıntı yaratacak

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mitat24 Nisan 2020 22:26

    Dış borç 650 milyar dolar 3 ay içinde 170 milyar dolar borç ödenecek ihracat turizm üretim tarım yok dolar 7 TL kafayı 12 ye takmış swap olsa neyazar olmasa neyazar

  • Sait25 Nisan 2020 10:33

    170 milyar dolarlık borç kimin...borcu alan çaresine bakacaktır düşük faizle döviz borcu almıştır tl borca göre daha karlı cikacaktir

  • emrah karaca24 Nisan 2020 14:04

    haberde swap hattı kurulmasını değerlendirmeye almadık yazıyor ama başlığa kuramaz yazıyorsunuz. Yani bu ihtamali değerlendirmemişler, böyle bir şey kurulursa notu güncelleyebilirler.başlık ve haber çelişmekte.