BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFitch: Türk sigorta şirketlerinin finansal gücü baskı altında----

Fitch: Türk sigorta şirketlerinin finansal gücü baskı altında

Fitch: Türk sigorta şirketlerinin finansal gücü baskı altında
20 Haziran 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk sigorta şirketlerinin son 10 yılın en zorlu faaliyet ortamlarından biri ile karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Fitch bugün yayınladığı raporda, Türk sigorta şirketlerinin karlarının ve sermaye yeterlilik seviyelerinin 2022-2023 döneminde ağır baskı, gerilim altında kalacağını öngördüklerini vurguladı. 

Makroekonomik kötüleşme, artan enflasyon ve motorlu taşıtlar sigortasında fiyat sınırlamasının bazı sigortacıları regülasyonlarda belirlenmiş minimum borç ödeme yeterliliği seviyesinin altına itebileceğini belirten Fitch, "Bu durum Türk sigorta şirketlerini sermaye artırmaya veya daha güçlü rakipler tarafından satın alınmaya zorlayabilir" dedi. 

Türkiye'de enflasyonun 2022 sonunda yüzde 60 ve 2023 yılında yüzde 55 olmasını bekleyen Fitch, "Enflasyonun böyle çok yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesinin sigortacılar üzerinde ciddi negatif ettileri olacak, maliyetleri yukarı itecek ve rezevrlerde açıklara yol açacak" tespitinde b.ulundu.

Fitch, yüksek enflasyonun tüketicilerin harcanabilir gelirlerini azaltacağını, sigorta satın alma kabiliyetlerini düşüreceğini ve sigortacıların fiyatlarını maliyetlerde yaşanacak artışı karşılamak için yeterli olacak kadar artırmalarının muhtemel olmayacağını da öne sürdü. 

Mahkemeden hayat sigortası için önemli karar!

 

İşsizlik Sigortası Fonu toplam varlığı 3,5 milyar TL arttı

 

Ticari alacak sigortasında şartlar değişti

 

Hisarcıklıoğlu: Ülkelerin gelişmişliğini belirleyen sigortacılık sektörüdür

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)