BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch Türk bankalarını uyardı!----

Fitch Türk bankalarını uyardı!

Fitch Türk bankalarını uyardı!
14 Aralık 2022 - 15:43 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Türk bankalarının lira müşteri mevduatlarının kompozisyonundaki son değişikliklerin hükümetin hedefli önlemlerini yansıttığını ve geçici olabileceğini belirtti.

Dövize ilişkin riskte cari gevşemeye ve düşük finansal dolarizasyona rağmen, mudi davranışının nihai olarak, Türkiye'nin müdahaleci ekonomi politikası tarafından yönlendirildiğini savunan Fitch Ratings, büyük makro dengesizlikler göz önüne alındığında bu ekonomi politikasının sürdürülemez olarak gördüklerini vurguladı.

Bankaların döviz likiditesine yönelik risklerin desteklenen mevduat de-dolarizasyonuna rağmen yüksek olmaya devam edeceğini belirten Fitch, toplam borcun hala büyük ve bankaların döviz likiditesine erişimlerinin potansiyel olarak kısıtlı olduğuna işaret etti.

Politika faizinin en geç haziran 2023'te yapılacak genel seçime kadar yüzde 9'da kalacağının öngören Fitch, "Döviz kuru istikrarı, döviz korumalı lira pahasına diğer lira mevduatlarında daha fazla büyümeyi destekleyebilir" dedi.

Fitch, Türkiye büyüme beklentisini açıkladı

 

Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

 

Fitch’ten Türk bankacılık sektörüne döviz uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)