BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Türk bankaları zayıf varlık kalitesine karşı kayda değer tampona sahipler----

Fitch: Türk bankaları zayıf varlık kalitesine karşı kayda değer tampona sahipler

Fitch: Türk bankaları zayıf varlık kalitesine karşı kayda değer tampona sahipler
29 Mart 2019 - 13:00 www.finansgundem.com

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Türk bankaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün karlılığının ve sermaye yedeklerinin hala, zayıf faaliyet ortamının yönlendirdiği varlık kalitesinde potansiyel bir kayda değer kötüleşmeye karşı, ciddi tampon sağladığını bildirdi.

Fitch yayınladığı raporda, 2018 sonundan itibaren 2 yıllık dönem için Türk bankacılık sektörünün sermaye rasyolarına yönelik stres testi yaptıklarını belirterek, "Bizim analizlerimiz bankaların zarar hazmetme tamponlarının, esas olarak zayıf liradan kaynaklı ılımlı aşınmaya rağmen güçlü olmaya devam ettiğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Ortaya koydukları 6 senaryodan sadece 2'sinde bankacılık sektörü sermaye rasyolarının zorunlu minimum seviyenin altına indiğini, bu iki senaryoda sorunlu kredi oranını yüzde 15 olarak aldıklarını anlaktan Fitch, diğer senaryolarda sermaye yeterlilik oranının zoruunlu seviyenin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. Ancak Fitch, yüzde 10'un ciddi üzerdinde sorunlu kredi oranının bankaların esnekliklerine bağlı olarak borç ödeme yeterliliği ve kredi notu üzerinde baskı yaratacağını da belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)