BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch, Rus gazının kesilmesine karşı en kırılgan ülkeleri açıkladı!----

Fitch, Rus gazının kesilmesine karşı en kırılgan ülkeleri açıkladı!

Fitch, Rus gazının kesilmesine karşı en kırılgan ülkeleri açıkladı!
25 Ağustos 2022 - 16:37 www.finansgundem.com

Fitch Rating, Rus gazının kesilmesine karşı en kırılgan ülkelerin Almanya, Avusturya ve İtalya olduğunu bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın gaz arzını kesimine karşı en kırılgan Batı Avrupa ülkelerini Almanya, Avusturya ve İtalya olduğunu bildirdi.

Fitch bugün yayınladığı yeni raporda, Almanya ve Avusturya'nın güvenilir, hayata geçirilebilir kısa vadeli alternatif enerji tedarikçilerine sahip olmadığını belirtirken, İtalya'nın da AB ülkeleri arasında enerji tüketimi içinde doğalgazın payının en yüksek olduğu ülke olduğunu vurguladı.

Avrupa'ya gaz arzında keskin düşüşlerin Rusya'nın doğalgaz ihracatını politik bir araç olarak kullanmaya hazır olduğuna işaret ettiğini anlatan Fitch, "AB, Rus gazına bağımlılığını azaltıyor, ancak arz ve altyapı sıkıntıları Rus gazı arzındaki kayıpların tamamen telafisinin 3 yıldan daha uzun sürebileceği anlamına geliyor" dedi.

Fitch hazırladığı niceliksel kırılganlık endeksinin Batı Avrupa ülkelerinin orta ve doğu Avrupa ülkelerine göre Rus gazına daha az bağımlı olduklarını gösterdiğini belirten Fitch, ancak Batı Avrupa ülkeleri arasında bu konuda büyük ayrışmalar olduğunu da vurguladı. Fitch, "Eğer Rusya'nın gaz arzı kesilir ise bölge bir bütün olarak ciddi bir makro şok ile karşı karşıya kalır" tespitini yaptı.

Fitch ve S&P, Ukrayna'yı temerrüde düşürdü

 

Fitch: Küresel tedarik zinciri baskılarındaki son iyileşme cesaret verici

 

Fitch, Alman perakendecilerin durumunu değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)