BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch kredilere odaklandı----

Fitch kredilere odaklandı

Fitch kredilere odaklandı
12 Aralık 2013 - 10:52 www.finansgundem.com

Fitch Ratings Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, kredi büyümesinin takibe alınmasına yönelik adımları takip ettiklerini söyledi

Fitch Ratings Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, Türkiye'deki kredi büyümesinin kontrol altına alınmasına yönelik atılan adımların takip edildiğini söyledi.
Üstay, Türkiye'nin büyüme rakamlarının ardından Foreks'in son gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.
Üstay Foreks'in talebi üzerine sorulara verdiği yanıtta, 24 Ekim 2013 tarihinde Türkiye için verdikleri BBB- olan notu teyit ettiklerini ve görünümü durağan olarak belirlediklerini hatırlatarak, "Bir yıl içinde basın açıklamımızda da belirttiğimiz üzere 3 temel varsayımımızdan bir sapma olmadığı takdirde de görüşümüzü devam ettireceğimizi belirttik. Bu temel varsayımlar, Hükümetin açıklamış olduğu 2014-16 OVP programından belirgin bir sapma olması, ABD Merkez Bankası kaynaklı nedenlerden dolayı ani bir şekilde sermaye girişinin durması ve Petrol fiyatlarının 2014-2015 döneminde Fitch'in varsayımı olan USD 100/bbl düzeyinden belirgin bir seviyede farklı gerçekleşmesi. En son yayınlanan gerçekleşmelerden sonra da görüşümüzü devam ettiriyoruz. " diye konuştu.
Üstay şöyle devam etti:
"2013 için büyüme beklentimiz %3.7 ve 2014 için de %3.2 seviyesindedir. Türkiye'deki kredi büyümesinin kontrol altına alınmasına yönelik alınan adımlar takip edilmektedir. Önümüzdeki dönemde, yüksek cari açık ve cari açığın fonlanma kapasitesi, yüksek devam eden enflasyon yakından takip edilecek belli başlı konular olacaktır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)