BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch: İstihdam verisi QE sinyali verdi----

Fitch: İstihdam verisi QE sinyali verdi

Fitch: İstihdam verisi QE sinyali verdi
07 Haziran 2013 - 17:01 www.finansgundem.com

Fitch: "ABD'de Mayıs ayı istihdam raporu parasal genişlemenin sürdürülmesini destekliyor"

Fitch Ratings, ABD tarım dışı istihdam verilerini değerlendirdiği raporunda, Mayıs ayında yaşanan 175 bin istihdam artışının büyük olasılıkla parasal genişlemenin ve FED varlık alımlarının devam edeceği sinyali olduğunu söyledi. Fitch, ABD ekonomisinin temel sağlığı konusunda ısrarcı soruların devam ettiğini belirtti.
Makro ekonomik göstergelerin karışık olmaya devam ettiğini ve istihdam artış hızının FED'in parasal genişleme politikalarını hızla sona erdirmesinin muhtemel olmadığını gösterdiğini belirten Fitch, konut piyasasında son dönemde yaşanan iyileşmenin ise ABD'nin kredi göstergeleri için pozitif olduğunu vurguladı. Fitch, yavaş global büyümenin istihdam piyasasında güçlü bir toparlanma için potansiyeli sınırladığını da ifade etti.
2015 sonunda işsizlik oranının yüzde 6.5'e inebilmesi için aylık istihdam artışının ortalama 200 bin olması gerektiğini belirten Fitch, yüzde 6.5'in FED'in gevşek para politikasını sona erdirmek için ortaya moduğu hedef olduğunu hatırlattı.
Fitch, istihdam büyümesinin yavaş hızının FED'in tahvil alımlarında er ya da geç yapacağı azaltımın 2013 son çeyreğe ötelenebileceğini işaret ettiğini de belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)