BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFintek girişiminden dev satın alma hamlesi----

Fintek girişiminden dev satın alma hamlesi

Fintek girişiminden dev satın alma hamlesi
27 Temmuz 2021 - 17:24 www.finansgundem.com

İngiltere’nin en ünlü fintek girişimleri arasında yer alan Starling iki yıl içinde halka arz olma yolunda ilk büyük satın alma hamlesini gerçekleştirdi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs destekli İngiltere merkezli fintek girişimi Starling iki yıl içerisinde halka arz olma hedefi kapsamında 50 milyon sterline Fleet Mortgage şirketini satın aldı.

Financial Times’ın haberine göre İngiltere’nin Hampshire kentinde merkezi bulunan Fleet Mortgages'ın nakit ve hisse alımı, Starling'in bir dizi satın alma anlaşmasının ilki olarak tasarlandı. Habere göre fintek şirketi korona virüs sırasında kaydettiği hızlı gelişme sonucu 6,7 milyar sterlinlik mevduatını dağıtarak genişlemeyi planlıyor.

Yedi yıl önce kurulan mortgage şirketi Fleet, 1,75 milyar sterlinlik mortgage anlaşmalarını yönetiyor ve bu yıl 800 milyon sterlin daha kaynak sağlamayı bekliyor. Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, İngiltere'de mortgage talebi, hükümetin damga vergisini geçici olarak kaldırmasından sonraki son 12 ay içinde hızlı bir biçimde arttı. Pandemi başlangıcından bu yana milyonlarca insanın evden çalışmasıyla, şehir merkezleri dışındaki daha büyük mülklere yönelik iştah da talebi artırdı.

Ancak bankalar arasındaki artan rekabetin ipotek oranlarını aşağı çekmesi ve bankalar için marjları sıkıştırması bekleniyor.

Anlaşmanın bir parçası olarak Starling, Fleet'in ev sahipleri için satın alma ipoteklerinin tek fonlayıcısı olacak ve Fleet kendi markası adı altında faaliyet göstermeye devam edecek. Fleet daha önce büyük İngiltere bankalarından alınan krediler üzerinden kendini finanse ediyordu.

Starling konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Fintek firması geçen hafta yaptığı bir açıklamada, hükümetin Kovid-19 kurtarma kredisi planlarına katılımlarının gelirleri artırmasının ardından ilk kez tüm yılı boyunca kâr elde etmeye yaklaştıklarını açıklamıştı.

Starling CEO’su Anne Boden verdiği bir demeçte, bankasının 2022'nin sonlarında veya 2023'ün başlarında halka arzı göz önünde bulundurduğunu söylemişti. Fintek bankasının gelirleri geçen yıl salgın sırasında yüzde 600 arttı ve ilk çeyrekte 7,3 milyon sterlin vergi öncesi kâr elde etti.

 

Bankacılıktan sıkıldı milyar dolarlık fintek devini kurdu

 

İngiltere'nin yeni fintek milyarderi

 

Bankacılığın geleceğini değiştirecek 8 fintek trendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)