BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiltere'nin yeni fintek milyarderi----

İngiltere'nin yeni fintek milyarderi

İngiltere'nin yeni fintek milyarderi
16 Temmuz 2021 - 16:47 www.finansgundem.com

Dev fintek şirketi Revolut, İngiltere’nin en değerli fintek şirketi oldu. Kurucusu Nikolay Storonsky’nin serveti ise 7 milyar dolara yükseldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra merkezli dijital bankacılık uygulaması Revolut, altı yıl önce Rusya doğumlu Nikolay Storonsky tarafından kuruldu. Şirket yatırımcılardan sağladığı 800 milyon dolarlık yatırımla birlikte değerinin 33 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Şimdi İngiltere’nin en değerli fintek start-up’ı olan Revolut’un 37 yaşındaki kurucusu Storonsky şirketin %20’sinden fazlasının da sahibi.

Storonsky’nin serveti ise 2020’nin mart ayındaki 1,1 milyar dolardan 7,1 milyar dolara yükseldi. Revolut sözcüsü Storonsky’nin servetiyle ilgili açıklama yapmadı. Forbes’un haberine göre fonlama turunda Softbank’ın Vision Fund’ı ve Tiger Global öne çıktı. Storonsky yaptığı açıklamada iki şirketin yatırımlarının Revolut’un “küresel finans süper uygulaması” yaratma hedefini yücelttiğini söyledi.

Tüm müşterilerin bütün finansal ihtiyaçlarını tek bir uygulama üzerinden karşılamasını hedefleyen platform için, “küresel uygulamamızın müşterilerimize başka yerlerde bulabileceklerinden 10 kat daha iyi hizmet ve güvenlik sunmasını istiyorum” dedi. Revolut’un değeri 2020’nin şubat ayında 5,5 milyar dolara ulaşmasının ardından %500 arttı.

Müşteri büyümesi devam etmiş olsa da 2020 yılı sonunda 307 milyon dolarlık gelirler karşısındaki kayıplar %57 artarak 217 milyon dolara yükseldi. Şirketin 2019 yılındaki zararı ise 229 milyon dolarlık gelir karşısında 148 milyon dolar seviyesindeydi. Revolut müşteri büyümesi hedefine yönelik nakit harcamalarına devam ediyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, SoftBank’ın yatırımcılarından Karol Niewiadomski, “Revolut’un inovasyon oranı finansal hizmetlerin yeniden tanımlanmasına neden oldu ve Revolut’u Avrupa’nın yeni nesil bankacılık sektörünün ön planına çıkardı” dedi. Açıklamasının devamında, “şirketin giderek büyüyen kullanıcı tabanı Revolut’un genişleyen hizmetleri için sürdürülebilir bir talep olduğunu yansıtıyor” ifadesini kullandı.

Revolut yeni elde ettiği fonları hizmetlerini ABD müşterilerine de sunmak ve Hindistan ile diğer uluslararası pazarlara girmek için kullanacağını açıkladı. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, “Revolut’un 800 milyon dolarlık yeni yatırım sağlaması ve genişlemeyi planlaması harika haber” dedi. Açıklamasının devamında “Revolut gibi birçok İngiliz fintek başarı hikayesi görmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

BofA’da Bitcoin işlemlerine onay

 

Morgan Stanley CEO’su hibrit çalışma için geri adım attı

 

Deutsche Bank’ta yeni skandalın etkileri büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)