BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya Dışişleri Bakanı, üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olacak----

Finlandiya Dışişleri Bakanı, üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olacak

Finlandiya Dışişleri Bakanı, üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olacak
08 Haziran 2023 - 14:07 www.finansgundem.com

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü kez aday olacağını açıkladı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, düzenlediği basın toplantısında, iki dönemdir görev yapan mevcut Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün üçüncü defa aday olamayacağını ve kendisinin gelecek yıl yapılacak seçimlerde aday olacağını belirtti.

İKİ KEZ DAHA ADAY OLMUŞTU

"Finlandiya'nın Yeşilleri" olarak bilinen Yeşil Birliği Partisinin üyesi olan Haavisto, daha önce 2012 ve 2018'de cumhurbaşkanı adayı olmuş ancak yarışı Niinistö kazanmıştı.

Haavisto, "Son zamanlarda çok farklı geçmişlere sahip birçok Finlandiyalı benimle temasa geçerek önümüzdeki ocak ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmam için çağrıda bulundu." ifadesini kullandı.

İSTİFASI BEKLENİYOR

Finlandiya'nın Helsingin Sanomat gazetesinde 22 Mayıs'ta yayımlanan bir ankete göre, Finlandiya'nın yüzde 36'sı, Haavisto'nun cumhurbaşkanı olmasını isterken, Haavisto'yu yüzde 31 ile Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn takip etti.

Haavisto'nun, parçası olduğu merkez sol hükümetin, nisandaki parlamento seçimlerini kaybetmesinin ardından bu ayın sonunda dışişleri bakanlığı görevinden istifa etmesi bekleniyor.

Finlandiya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu gelecek yıl 28 Ocak'ta yapılacak. Adaylardan hiçbiri oyların yüzde 50'sinden fazlasını alamazsa, ilk iki sıradaki adaylar arasında şubatta seçimlerin ikinci tur oylaması yapılacak.

Finlandiya, Rusya ile boru hattı gaz tedarik anlaşmasını iptal etti

 

Rusya'dan Finlandiya kararı: Banka hesaplarını dondurdu

 

Finlandiya’daki Türk seçmenler yarın oy kullanmaya başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)