BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFinansman sıkıntısı yaşanır mı?----

Finansman sıkıntısı yaşanır mı?

Finansman sıkıntısı yaşanır mı?
06 Mayıs 2013 - 09:48 www.finansgundem.com

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Havalimanı ihalesi ile ilgili soruları NTV/CNBC-e ortak yayınında yanıtlıyor

Binali Yıldırım  3. Havalimanı ihalesinin tamamen şeffaf, kamuoyu önünde yapılan bir açık artırmayla gerçekleştiğini söyledi ve inşaatın bir an önce başlaması gerektiğini çünkü Atatürk Havalimanı’ndaki sıkıntıların belli olduğunu söyledi.
ÇEVRE SIKINTILARI OLACAK TARTIŞMALARINA YANIT
3. Havalimanının yapılacağı araziyle ilgili olarak çevre sıkıntıları yaşanacak iddialarına karşı çıkan Yıldırım, maden çalışmaları nedeniyle neredeyse delik deşik olmuş bir arazinin değerlendirileceği ve bugüne kadar söylenen şeylerin aksine havalimanının çevre ve bulunduğu bölge için de önemli bir değer haline geleceğini söyledi.
Yıldırım 3. Havalimanı ihalesinin İstanbul’un taşı toprağı altın söylemini kanıtlayan bir yatırım olacağını da ifade etti.
FİNANSMAN SIKINTISI OLUR MU?
Yıldırım havalimanı ihalesinin finansmanı olur yönündeki tartışmalarla ilgili olarak, “Bu ihaleye giren tüm şirketler bu bedele göre hesaplarını yaparak girdi. Bu şirketler hesapları bizden daha iyi yapar. Türkiye’nin borçlanma kabiletiyi çok arttı. Türkiye’de artık 25 yıl sonrası görülüp, 25 yıl sonrası için planlar yapılabiliyor. Proje kendi için dönüşü olan bir projedir” dedi.
TAMAMLANMA SÜRESİ 42 AYDIR
Binali Yıldırım, projenin tamamlanma süresinin 42 ay olduğunu söyledi ve geciktirmenin ne firmaya ne de havayolu sektörüne katkısı olduğunu söyledi. Yıldırım, 42 ay sonra 90 milyon kişilik ilk etabının tamamlanmış olacağını da ifade etti.
Yıldırım, “3. Havalimanı tamamlanmasıyla dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. Altyapı olarak bizim ülkemizin gelecek 50 yılına hitap edecek bir havalimanı olacak” dedi.
22,1 MİLYAR EUROLUK İHALE
Cuma günü yapılan İstanbul'a 3. havalimanı ihalesinin açık artırmasında 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi, 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile Limak İnş. San. ve Tic. AŞ/Kolin İnş. Tur. San. ve Tic.  AŞ/Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ/Mapa İnş. ve Tic. AŞ/Kalyon İnş. San. ve Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu (OGG) vermişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)