BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFinansın kalbi 'çelik'ten olsun----

Finansın kalbi 'çelik'ten olsun

Finansın kalbi 'çelik'ten olsun
01 Nisan 2013 - 00:07 www.finansgundem.com

Gözler Ataşehir’de, Finans Merkezi’nde… Peki finansın kalbi için önerilen ne

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, İstanbul’u dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline getirecek olan Ataşehir’deki finans merkezinin çelik olarak inşa edilebileceğini söyledi. Benzer ülkelerde finans merkezlerindeki binaların büyük çoğunluğunun çelikten inşa edildiğini dile getiren Şimşek, “Gelişmiş ülkelerde bu binalar çelikten yapılıyor. Hem deprem riski hem de hızlı yapılması nedeniyle çelik binalar tercih edilebilir” dedi.
Melih Şimşek, kentsel dönüşümdeki amacın güvenli yapılar oluşturmaksa kamunun da bunu sağlamak için çelik yapıları özendirmesi gerektiğinin altını çizerek, “Biz tüm binalar çelikten yapılsın demiyoruz. En azından kamu binaları çelik olabilir. Finans merkezi de dahil olmak üzere hastane, okul ve diğer kamu binaları çelikten yapılmalı. Kamu bu konuda teşvik edici olmalı” dedi.
Melih Şimşek, dönüşümle birlikte milyonlarca binanın yıkılıp yeniden yapılmasının gündeme geldiğini belirterek, az katlı binaların yıkılıp yerine çok katlı binaların yapılacağını ve ancak bu sayede dönüşümün mümkün göründüğünü kaydetti.
Emsal artışı olmadan dönüşümün mümkün olmadığının altını çizen Şimşek, binaların çelikle yapılması durumunda yüzde 7 ile 10 arasında daha fazla net metrekarenin ortaya çıkacağını söyledi.
Çelik yapının daha hızlı yapılabilmesi nedeniyle maliyetleri düşürdüğünü ve müteahhitlerin arsa sahiplerine kira ödemelerini azaltacağını dile getiren Şimşek, “Her şeyden önemlisi ise çelik, çevreci ve yenilenebilir bir malzeme. Enerjiyi ve suyu çok daha az tüketir. Bir çelik bina sökülüp yeniden değerlendirilebilir” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Canan01 Nisan 2013 09:33

    Çelikten yapılar daha sağlıklı ve tasarruflu depreme dayanıklı olması diğer artısı.Sökülüp değerlendirilebiliyor tercih edilmelidir.