BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'tan iddialara yanıt geldi----

Finansbank'tan iddialara yanıt geldi

Finansbank'tan iddialara yanıt geldi
18 Temmuz 2013 - 13:21 www.finansgundem.com

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu bugün çıkan National Bank of Greece ile ilgili iddialara yanıt verdi

Finansbank  Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, bankanın ana ortağı olan National Bank of Greece  tarafından Finansbank'ta hisse satışı konusunda kendilerine bildirilen ve özel durum açıklaması gerektirecek bir husus olmadığını açıkladı.
Yunan gazetesi Kathimerini'de yer alan bir haberde, Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece'in sermaye tabanını güçlendirmek için, neredeyse tamamına sahip olduğu Finansbank'taki hisselerinin bir kısmını kademeli olarak satmayı planladığı kaydedildi.
Gazetenin herhangi bir kaynağa dayandırmadığı habere göre NBG, elindeki yüzde 94.8 hissenin yüzde 40 paya kadar olan bölümünü satmayı planlıyor. Haberde hisse satışına dair herhangi bir zamanlama yer almadı.
Konuyla ilgili Reuters'ın sorusunu yanıtlayan Güzeloğlu, "Ana hissedarımız tarafından bize bildirilmiş ve özel durum açıklaması gerektirecek herhangi bir husus bulunmamaktadır" dedi.
NBG, 2010 yılında ana hissedarı olduğu Finansbank'ta yüzde 25'e kadar hissenin satışını piyasa şartları uygun olduğunda gerçekleştirmeyi planladığını açıklamış, ancak piyasa koşullarının bozulmasından dolayı bu süreç ertelenmişti.  
Finansbank'ın yüzde 0.19'u borsada işlem görüyor. NBG'nin Finansbank'ta iştirakleriyle birlikte yaklaşık yüzde 95 hissesi bulunuyor. Finansbank hisseleri ilk seansta yüzde 7.17 yükselişle 3.29 liradan kapandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet18 Temmuz 2013 13:35

    sizi anlıyorum paradan para kazanma devri bitti artık ülke ekonoisine iş istihdamına yönelik yatırımlar para kazandıracak tebrik eder hayırlı olmasını dilerim