BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank seküritizasyon kredisi aldı----

Finansbank seküritizasyon kredisi aldı

Finansbank seküritizasyon kredisi aldı
21 Aralık 2012 - 10:42 www.finansgundem.com

Finansbank, 60 milyon euro ve 75 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladı

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, Finansbank’a yurtdışı piyasalardan havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı (DPR) çerçevesinde, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri uzun vadeli olarak desteklemek amacıyla 75 milyon dolar tutarında kredi sağlayacak.
IFC’nin sağladığı kredi, program dahilinde 2005’ten bu yana verilen ilk kredi olma özelliğini taşıyor. IFC’den konuya ilişkin verilen bilgiye göre, kredi anlaşmasında IFC ve EBRD ortak düzenleyici kuruluşlar olarak, Anadolubank Netherland NV de ticari yatırımcı olarak yer alıyor. IFC’nin sağladığı 75 milyon dolarlık kredinin vadesi 5 yıl olarak belirlendi.
Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras anlaşmayı değerlendiren açıklamasında “ Finansbank misyonu dahilinde Türkiye’de reel ekonomiyi desteklemeyi hedeflemektedir ve mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler Türk ekonomisinin itici gücüdür. IFC’nin DPR programına yaptığı kredi desteği, bu segmentte bulunan müşterilerimize uzun vadeli kredi sağlamamıza olanak verecektir” dedi.
IFC Avrupa ve Orta Asya Finansal Piyasalar Direktörü Ed Strawderman, ise bu anlaşmanın Türk mali piyasalarının güçlenmesine ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesine katkıda bulunduğunu ve ayrıca uluslararası finans kuruluşları arasındaki işbirliğine iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Strawderman: “Aynı zamanda Türkiye’de ekonomik kalkınma ve istihdam için büyük önem taşıyan KOBİ’lere destek sağladığımız için memnuniyet duyuyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)