BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank için rakam yükseldi mi?----

Finansbank için rakam yükseldi mi?

Finansbank için rakam yükseldi mi?
07 Aralık 2015 - 11:25 www.finansgundem.com

National Bank of Greece (NBG) tarafından satışa çıkartılan Finansbank'la ilgili kulisler bunları konuşuyor

Yunan kökenli ana hissedar National Bank of Greece (NBG) tarafından satışa çıkartılan en büyük ve kârlı iştirak Finansbank'la yeni gelişmeler var. Bağlayıcı teklifler henüz verilmedi. Ancak, bankanın değeri, çarpanla ilgili tahminler, talipli bankalara ilişkin ayrıntılara Ekonomist dergisi yer verdi.

Birincisi bankanın değeri için çıkan rakamlar 3,1 ile 3,3 milyar Euro arası. Bankanın özkaynak rakamının 2,8 milyar Euro olduğu tahmin ediliyor. Bazı yatırım bankacıları, talipli kuruluşların iskonto talep ettiklerini belirtmişti. Cuma günü açıklama yalan bir bankacı, "Koşullarda bir değişiklik olmadı ki, rakam yükselsin. Bence iyimser rakamlar. Finansbank hak etmediği için değil, ama piyasa koşulları böyle ve talipli iki kuruluşun eli, satıcıya göre daha güçlü olduğu unutulmamalı" değerlendirmesini yapıyor.

İkincisi, talipli kuruluşlar için Garanti Bankası ve Qatar National Bank (QNB) adları geçiyor. Önceki haberlerde bu iki kuruluşun rekabet ettiği, Finansbank'ın eski patronu ve Fiba Grubu'nun başkanı Hüsnü Özyeğin'in, rakamın büyüklüğü karşısında geri çekildiği aktarılmıştı. Nitekim, edindilen bilgiye göre Özyeğin, HSBC Türkiye ile daha yakından ilgileniyor. Ancak, bu ilginin düzeyine ilişkin ayrıntılı bilgi yok. Bir diğer talipli Yapı Kredi Bankası'nın ise şimdilik adı geçmiyor.

Üçüncüsü ve en önemlisi, Finansbank'ı kim alacak? Daha önceki  haberlerde Türk bankacıların MS Katarlı kuruluşa daha fazla şans verdiği aktarışmıştı. Bu durum devam ediyor. Katarlı kuruluşun bu durumun farkında olduğunu belirtelim ve bu durum pazarlık gücünü artırıyor. Hükümetler arasındaki ilişkilerin sıcak olması da Katarlı kuruluşu daha avantajlı kılıyor. Ancak, Yunanlı kuruluşun AB kurumlarına verdiği söze rağmen, satın alınma değeriyle bugünkü çarpanlar arasındaki yüksek farkın da AB'de soruşturma konusu olabileceğine dikkat çekiliyor. Garanti Bankası bir atakla ipi göğüsler mi? Finansbank'ın alınması, Türk yöneticiler ve hissedarların değil, İspanyol BBVA'nın isteği ve ısrarı. Satın almanın da beklenen katkıyı sağlamayacağı düşüncesi de ağır basıyor, diyebiliriz... (EKONOMİST DERGİSİ)
 
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • guest08 Aralık 2015 13:47

    AB Komisyonu, Yunan hükümetinin National Bank of Greece'e sermaye açığını kapatması için destek sağlamasına onay verdi. Eğer Yunan hükümeti desteklerse banka satılmaya bilir arkadaşlar

  • FİNANSÖR08 Aralık 2015 00:39

    Bana kalırsa hiçbir şekilde satış vb. bir durum olmayacak.

  • garanti'li07 Aralık 2015 18:18

    evet finansbank alınacak galiba. biz de öyle duyduk. hsbc içinse garanti masada yokmuş. onlar için hüsnü özyeğin pazarlıktaymış

  • misafir07 Aralık 2015 18:13

    garanti isterse alır , istemezse başkasına kalır ...

  • Tahir Kaya07 Aralık 2015 16:41

    Binlerce bankacinin işsiz kalma riski var o yüzden katarlilar alsın ve banka normal olarak yoluna devam etsin. Garanti ile birleşim bir çok insan için felaket olur.

  • ekonomist07 Aralık 2015 14:15

    katarlı grubun bankayı alacagını düşünüyorum. Türkiye politik anlamda bir krizin eşiğinde ve Avrupadan bir bankanın bu riski göze alacağını hiç sanmıyorum. Bunlar klasik pazarlık oyunları.

  • ali ergul07 Aralık 2015 12:24

    Finansi nbq ve hsbc fiba olcak. Yazin bir kenara.