BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFinansal işlemler vergisi kalktı----

Finansal işlemler vergisi kalktı

Finansal işlemler vergisi kalktı
05 Haziran 2013 - 07:22 www.finansgundem.com

Brezilya finansal işlemler vergisini kaldırarak, kur savaşlarıyla mücadelesinin tüm temel taşlarını dağıttı

Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi Brezilya, yerli tahvillerindeki deniz aşırı yatırımlarda uygulanan vergileri kaldırarak, sıcak para akışına karşı olan kur savaşı mücadelesinin tüm temel taşlarını dağıttı.
Brezilya hükümeti Salı günü IOF olarak da bilinen finansal işlemler vergisini yüzde 6'dan 0'a indirerek, realin, dolar karşısında çok hızlı zayıfladığına ilişkin endişelerin sinyalini veren bir hamlede bulundu.
Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega, "Piyasanın normalleşmesi ve Fed'in genişlemeci politikalarını azaltmaya yönelik hamleleri sayesinde bugün bu bariyeri kaldırabildik" açıklamasında bulundu.
Latin Amerika ülkesi son yıllarda ABD'nin gevşek para politikasını, gelişen piyasaları likiditeye boğan bir tsunami yarattığı, para birimlerini şişirdiği ve sanayide rekabetsizliğe neden olduğu gerekçeleriyle eleştirmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)