BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFinans yöneticilerinin çoğu blockchaini benimsedi----

Finans yöneticilerinin çoğu blockchaini benimsedi

Finans yöneticilerinin çoğu blockchaini benimsedi
23 Ağustos 2021 - 15:40 www.finansgundem.com

Deloitte tarafından küresel finans yöneticileri arasında düzenlenen ankete göre, Bitcoin gibi kripto paraların ardındaki teknoloji olan blockchain, çoktan ana akım yaygınlığa erişti.

Büyük Dörtlü denetim şirketi Deloitte tarafından küresel finans yöneticileri arasında düzenlenen ankete göre, Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların ardındaki teknoloji olan blockchain, çoktan ana akım yaygınlık kazandı.

Deloitte’in 2021 Küresel Blockchain Araştırması'na göre finansal hizmetler sektörü yöneticilerinin yüzde 81'i, blockchain teknolojisinin "geniş çapta ölçeklenebilir" olduğunu ve ana akım yaygınlık kazandığını düşünüyor.

Cuma günü yayınlanan araştırmaya Brezilya, Çin, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkelerden 1.280 yönetici katıldı. Araştırmaya katılan yöneticiler, blockchain ve kripto paralar konusunda en azından genel bir bilgiye sahip veya işlerine blockchain araçlarını çoktan dahil etmiş kişilerden oluşuyordu.

Araştırma katılımcılarının yüzde 73'ü, blockchain veya dijital varlıkları benimsememeleri halinde şirketlerinin rekabetçi avantaj fırsatını kaçıracağını düşündüklerini belirtti. Sektörde öncü konumda yer alan yöneticilerin yüzde 97'si ise, işlerinin rekabetçiliğini koruması için blockchain uygulamalarının kritik önem taşıdığını söyledi.

Katılımcıların yüzde 71'i, dijital varlıkların daha geniş çaplı yaygınlık kazanamsının önündeki en büyük engelin siber güvenlik olduğunu belirtti. Yüzde 73 kadarı ise en büyük engellerden birinin yasal engeller olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 65'i, mevcut geleneksel finans altyapısının blockchain'in ana akım yaygınlık kazanmasını geciktiren en büyük faktörlerden biri olduğunu açıkladı.

Deloitte'in geçtiğimiz yıl düzenlediği Küresel Blockchain Araştırması'nda ise katılımcıların neredeyse yüzde 40'ı blockchain'i üretim aşamasında kullandığını, neredeyse yüzde 90'ı ise teknolojinin önümüzdeki üç yıl içinde önem kazanacağını belirtmişti.

Çinli Mahkeme: Kripto para yatırımlarında yasal koruma yok

Erdem: Kripto para madenciliği bir tür bankacılık

Deloitte'den bankalara kripto para uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)