BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans sektörünün Brexit kâbusu----

Finans sektörünün Brexit kâbusu

Finans sektörünün Brexit kâbusu
24 Temmuz 2020 - 15:00 www.finansgundem.com

İngiltere Baş Müzakereci bugün yaptığı açıklamada anlaşmasız Brexit’e hazır olunması gerektiğini belirtti. Anlaşmasız Brexit gerçekleşirse Londra finans merkezi 31 Aralık’ta bir gecede Avrupa finansından kopabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin Brexit Baş Müzakerecisi bugün yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Avrupa ticaret bloğundan anlaşma olmadan çıkmaya hazır olması gerektiği konusunda uyardı.

David Frost, Avrupa Birliği ile müzakerelerin son turunun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, İngiltere ile AB arasındaki gelecekteki ticari ilişkiler konusunda "önemli anlaşmazlıkların devam ettiğini" söyledi.

Frost, "Bir sonraki müzakere turu başladığında geçiş döneminin sonuna dört aydan fazla kalmayacak." dedi. Baş müzakereci "AB ile anlaşma yapmaya enerjik bir şekilde devam etsek de bir anlaşmaya varılamama olasılığıyla yüzleşmeliyiz."

Frost’un yorumları, AB Baş Müzakerecisi Michel Barnier' in bugün gazetecilere verdiği demeçte de yankılandı. Barnier her iki tarafın da Brexit anlaşmasında orta yolun bulunma olasılığının düşük olduğunu ve bunu yapmak için zaman hızla tükendiğini belirtti.

İngiltere ve AB'nin bu ayın başlarında Londra finans merkezinin gelecekteki ilişkileri üzerinde anlaşma sağlayamaması nedeniyle anlaşmasız Brexit ihtimali finans sektöründe ağır bir endişeyle izleniyor.

İngiltere'nin Brexit sonrası geçiş süreci 31 Aralık'ta sona erecek. Müzakereciler bu tarihten önce bir anlaşmaya varamazlarsa, Londra Finans merkezi firmaları bir gecede Avrupa pazarlarına erişimlerini kaybedebilir ve kendilerini Londra'dan AB müşterilerine hizmet veremez durumda bulabilirler.

 İngiltere'deki finans patronları temmuz ayı başlarında Financial News’e verdikleri demeçte, anlaşmasız Brexit’İn gerçekleşmesi halinde ticaret bloğuyla "mevzuat savaşına" hazır olduklarını söylediler.

Barnier, her iki tarafın da Ekim ayına kadar bir anlaşma üzerinde uzlaşması gerektiği aksi takdirde Brexit'in sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerektiğini söyledi.

AB Baş Müzakerecisi, "Gelecekteki ortaklığımız üzerinde anlaşma sağlayamazsak, çok daha fazla sürtüşme olacak. Örneğin yeni gümrük formalitelerine ek olarak ticaret malları konusunda da gümrük tarifeleri ve kotalar olacak." dedi.

Bernier, "Brexit'in gerçeği budur ve gerçeği söylemeye devam edeceğim. Bu ek sürtüşmeyi önlemek istiyorsak, yeni anlaşmamızın gelecek yıl 1 Ocak'ta yürürlüğe girebilmeleri için en geç Ekim ayında bir anlaşmaya varmalıyız. Bu da sadece birkaç haftamız kaldığı ve zaman kaybetmememiz gerektiği anlamına geliyor" ifadelerine yer verdi.

İngiltere uzun zamandır, AB'nin mevcut çerçevesinin üye olmayan devletler için geliştirilmiş bir versiyonuna dayanan ve düzenleyicilerin mali kuralları kademeli biçimde eşit olarak ilan edildiği finansal hizmetler düzenlemesini içeren bir Brexit anlaşmasının peşinde. Ancak Barnier 30 Haziran'da İngiltere'nin artık üye devlet olmayı tercih etmesine rağmen "tek pazarın avantajlarını sağlamaya çalışmakla" suçladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, 15 Haziran'da yapılan bir toplantıda "Herhangi bir Brexit anlaşmasının altında yatan ilkelerin erken prensipleri” hedeflerini belirlemişlerdi.

Ancak Frost bugünkü ifadelerinde: "Ne yazık ki temmuz ayında bu hedeflere ulaşamayacağımız açıktır" sözlerini kaydetti.

AB zirvesinde Bulgar yetkilinin virüs testleri pozitif çıktı

 

Avrupa borsaları sert düşüşle açıldı

 

Moody's'den Avrupa için korkutan yükseliş tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)