BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans sektöründe önemli satın alma----

Finans sektöründe önemli satın alma

Finans sektöründe önemli satın alma
13 Ocak 2014 - 09:58 www.finansgundem.com

CRIF, Türkiye’de alacak yönetimi ve tahsilatı konusunda faaliyet gösteren Recom’u bünyesine kattı

Kredi bilgi ürünleri ve çözümleri alanında Avrupa’nın pazar lideri olan CRIF, Türkiye’de alacak yönetimi ve tahsilatı alanında faaliyet gösteren Recom’un çoğunluk hisselerini satın aldı. Finans ve reel sektörde kredi derecelendirme süreçlerini de takip eden ve buna ilişkin modeller geliştiren CRIF, Türkiye’deki hizmet portföyünü, Recom’un uzmanlık alanı olan alacak yönetimi iş kolu ile daha da genişletmiş oldu. 
Ana faaliyet konusu profesyonel alacak yönetimi olan Recom, 2012 yılından bu yana kurumların alacaklarını daha etkin yönetmelerine destek oluyor. Finans sektörünün deneyimli isimlerinden Selim Tezel tarafından kurulan Recom, sektörün öncü oyuncularından biri. CRIF, bu devralma sonrasında faaliyetlerine Recom’un mevcut yönetim kadrosu ile devam etme kararı aldığını açıkladı.

CRIF CEO’su Carlo Gherardi : “Türkiye pazarına katma değerli ürünler sunacağız”

CRIF’in dünya çapında uygulamakta olduğu yatırım stratejisine paralel olarak Türkiye pazarına çok daha fazla katma değerli ürün ve hizmet sunacaklarını belirten CRIF CEO’su Carlo Gherardi, geçtiğimiz hafta düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, “CRIF’in sahip olduğu uluslararası deneyimi yerel kuruluşların uzmanlığı ile birleştirerek, müşterilerine eksiksiz bir hizmet sunma anlayışı doğrultusunda Recom’u bünyesine kattığını” vurguladı.

Türkiye’nin yüksek büyüme hızı ve iş potansiyeli ile öne çıkan bir ülke olduğuna dikkati çeken Gherardi sözlerine şöyle devam etti:

“Global yatırım stratejilerimize paralel olarak, faaliyette olduğumuz ülkelerde hizmet alanımızı genişletmek üzere yerel kuruluşlarla işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Grubumuz, alacak yönetimi ve tahsilatı alanında diğer ülkelerde hizmet veriyor. Bu alanda Türkiye’de de müşterilerimize eksiksiz hizmet sunabilmek üzere Recom’la güçlerimizi birleştirme kararı aldık. CRIF’in geçtiğimiz yıl Finar, D&B Türkiye ve Kompass Türkiye ile olan entegrasyonu global pazarda büyüme açısından atılmış önemli bir adımdı. Bu yıl dördüncü şirketimiz Recom’un da bünyemize katılmasıyla birlikte şirketlerimiz arasındaki sinerji sayesinde, kredi hayat döngüsünün her aşamasında sunduğumuz tüm ürün ve hizmetler ile hem yurtdışındaki, hem de Türkiye’deki müşterilerimizin katma değeri yüksek risk değerlemesi yapmalarını ve kȃrlılıklarını artırmalarını sağlayacağız.”

Recom Genel Müdürü Selim Tezel ise satın alma ile ilgili şunları söyledi:

“CRIF’in uluslarası sektör tecrübesi ile Recom’un yerel alacak yönetimi tecrübesini birleştirmek suretiyle müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin katma değerini yükseltmeyi ve sektörün büyümesinin üzerinde müşteri tabanımızı  büyütmeyi hedeflemekteyiz.“

CRIF Grubu Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor

Dünya çapındaki yatırım stratejileri ve yerel pazarda büyüme hedefleri doğrultusunda Türkiye’de de faaliyet alanını son iki yılda hızla genişleten CRIF, geçtiğimiz yıl Türk iş dünyasının ticari ve finansal bilgi gereksinimini karşılamak üzere 1989 yılında kurulan Finar Enformasyon Derecelendirme ve Danışmanlık A.Ş. (Finar) ile kardeş firmaları D&B Türkiye ve Kompass Türkiye’yi bünyesine katmıştı.

İtalya’da 1988 yılında kurulan ve sağladığı kredi bilgi ürünleri, hizmetleri ve çözümleri ile finansal ve ticari kuruluşlar ile tüketicilerin karar alma süreçlerine hızlı ve etkin bir şekilde destek olmayı hedefleyen CRIF, bugün 40’tan fazla ülkede 2 bin 400’ün üzerinde banka, kredi birliği, finansal ve finansal olmayan kuruluşa hizmet veriyor. Bilgi Çözümleri, Karar Destek Sistemleri, Dış Kaynak Hizmetleri alanında faaliyet gösteren ve Recom’un gruba dahil olmasıyla birlikte Türkiye’de de alacak tahsilatı alanında hizmet vermeye başlayan CRIF’in 2012 yılında toplam cirosu 285 milyon EUR’dur. Özkaynakları 110 milyon EUR olan grubun İtalya ve dünyadaki ofisleri ve iştirakleri ile çalışan sayısı 2000’in üzerindedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)