BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans sektöründe iş bulmak imkansızlaşıyor, 30 bin kişi sırada bekliyor----

Finans sektöründe iş bulmak imkansızlaşıyor, 30 bin kişi sırada bekliyor

Finans sektöründe iş bulmak imkansızlaşıyor, 30 bin kişi sırada bekliyor
18 Ekim 2022 - 17:34 www.finansgundem.com

Finans dünyası yeni mezunlar için olduğu gibi tecrübeli çalışanlar için de ışıltılı ve cazibeli bir sektör olarak biliniyor, özellikle de Londra’da. Ancak bugün o dünyaya girmek için önce 30 bin kişilik bir kuyruğa girmek gerekiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın sayılı finans merkezlerinden Londra’da, özellikle yeni işe başlayacak olanları zor günler bekliyor. Yılbaşından önce finans sektöründe çalışmak isteyenlerin önünde 30 bin kişilik bir kuyruk uzanıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, enerji krizi, yüksek enflasyon ve siyasi sorunlarla boğuşan İngiltere’de Finans sektörü de yaşananlardan nasibini almış görünüyor. Açık pozisyonların belirgin şekilde düştüğü Londra finans dünyasında, iş arayan kişi sayısı ise son beş yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor.

Açık pozisyonlar yüzde 30 oranında düştü

E-financial careers’dan Zeno Toulon’un haberine göre, kariyer ve işe alım danışmanlığı şirketi Morgan McKinley, Londra finansal hizmetler sektöründeki açık pozisyonların üçüncü çeyrekte, ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 30 oranında düştüğünü belirtiyor. Londra’da finansal hizmetler alanında iş arayan kişi sayısı ise Morgan McKinley verilerine göre, 2017 yılının başından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.

2022 yılı ilk çeyreğinde, finansal hizmetler alanında bulunan her bir açık pozisyona ortalama 2 aday düşerken, üçüncü çeyrek verileri bu oranın bugün 3,5 olduğunu söylüyor. Bu oran, 2020 yılına kıyasla daha iyi gibi gözükse de, uzun vadeli ortalamanın hala epey altında kalındığı anlamına geliyor.

İş arayanların sayısındaki artış ve açık pozisyon sayısındaki azalma, 2022 yılı yatırım bankacılığı gelirlerinde, birleşme ve satın alma danışmanlığı gelirlerinde ve dünya çapında öz sermaye/borç yükleniminde yaşanan keskin düşüşlere paralel gidiyor. Morgan McKinley de, Başbakan Truss’ın mini bütçesinin hızlandırdığı kaos ve Kraliçe’nin ölümünün ardından ekonomik faaliyetlerde yaşanan kesintilerin de bankalar için zor bir ortama işaret ettiğinin altını çiziyor.

Yaşam maliyeti krizi

McKinley, yaşam maliyeti krizinin de iş arayanların sayısındaki artışta önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söylüyor. McKinley ayrıca, iş arayanların sadece daha yüksek bir maaş hedeflemediğini, bunun yanında daha iyi bir iş/yaşam dengesi, iş tatmini ve genişletilmiş faydalar gibi belirgin beklentileri olduğunu belirterek bu durumun da iş arayanların sayısındaki artışta önemli bir etken olduğunu belirtiyor.

Londra’da finansal hizmetler alanında çalışan kişilerin ortalama maaşı ise McKinley’nin tahminlerine göre 2022 yılı ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 5 oranında düşse de, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 oranında artış gösteriyor.

İngiltere'de mortgage faizi 14 yılın zirvesinde

 

İngiltere’de kripto patlaması

 

İngiltere vergi kararını süresiz olarak kaldırdı

 

İngiltere'de Liz Truss'a istifa çağrısı

 

Goldman'dan İngiltere için resesyon tahmini

 

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı'ndan şok mesajlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)