BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans devinden karanlık öngörü----

Finans devinden karanlık öngörü

Finans devinden karanlık öngörü
16 Mart 2020 - 09:54 www.finansgundem.com

Goldman Sachs korona virüs etkisindeki küresel piyasaların yakın gelecekteki görünümüyle ilgili tahminlerinde oldukça karamsar bir senaryo ortaya attı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar Cuma günkü ralliden sonra piyasalarda süre gelen krizin zeminine ulaşıp ulaşılmadığını soruyorlardı. Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’ın cevabı ise dibin çok daha derinlerde olduğunu öngörüyor.

Firmanın ABD’deki baş sermaye stratejisti David Kostin, S&P 500’ün gelecek üç ay içerisinde %10 kadar değer kaybedip 2.450 puana kadar düşebileceği konusunda uyardı. Korona virüsün ekonomiye etkisinin derinleşesi durumunda hisse senetleri Cuma günkü kapanışa göre %26’lık bir düşüş daha göstererek 2000 puan seviyesine gerileyebilir. Goldman Sachs’tan yapılan bu öngörü geçen haftaki dip beklentilerinin %20 daha aşağısında.

Kostin, yayılan korona virüs salgınını kontrol altına almak için çabalayan hükümetlerin önlemlerini genişleteceği ve şirketlerin de işlerini zorla kesintiye uğratacağı bu durumun da ekonomiye öngörülemeyen bir ölçüde zarar vereceği konusunda uyardı.

Kostin, müşterilerine yaptığı yazılı uyarıda “Korona virüs benzeri görülmemiş bir malî ve toplumsal bozulma yarattı” ifadelerini kullandı. "Likidite zayıflığı, yüksek belirsizlik ve konumlandırma kombinasyonu S&P 500'ün 2.450 bazındaki tahminlerin altına düşmesine ve 2.000'lik bir derinliğe yaklaşmasına neden olabilir."

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim17 Mart 2020 11:00

    2000 BİLE PAHALI,,,,2008 den beri devamlı yükseliyor.

  • Vatandaş 17 Mart 2020 00:37

    Vahşi kapitalizmmmmmm bitsin inşallah

  • adil16 Mart 2020 22:58

    Çinde yaşananlar avrupa ve abd de yaşanacak çin sanayi üretimi şubatta yüzde 13 perakende satışlar yüzde 20 çakıldı avrupa abd de aynısı olacak dow endeksinden tabiki kaçış olacak

  • Selami bal16 Mart 2020 17:40

    Piyasaya hortumla verilecek dolarlar ve paralar direkt altına yatırılırda ne olur? Hiç birşey! Devletler de eldeki Altını satıyor . Satacak ki. Altına paralar gitmesin hortumla verilen paralar merhem olsun. Var mı itiraz eden. Şimdi parada nakit zamanı

  • Hakan16 Mart 2020 12:53

    Maalesef alınan önlemler şirketlerin kâr rakamlarında düşüşe sebep olacağı düşünen çok kişi var. Insanlar gezmiyor, harcama yapmıyor, etkinlikler erteleniyor, şirketler üretimi düşürenler var. Bu ne zamana kadar böyle gidecek kimse bilmiyor dolayısıyla daha ne kadar kötüye gidilecek herkes bir belirsizlik içinde bekliyor. Afrika ve Iran tarafinda da var ve bu virus ve sıcaklıklara da dirençli görünüyor galiba. Aşı bulunup üretim yaparak biran önce dağıtımı yapılırsa sanırım o zaman herkes rahatlayacak ve sonrasında normale dönmeye başlayacaklar. Bakalım neler olacak böyle. Inşallah yakında çözmeleri dileğiyle.

  • Yıldız16 Mart 2020 12:49

    Dolara geçenler malları yok pahasına geri almak için klasik panikletme numaraları...................Adama sormazlarmı ne diye dolara gectiniz virüsü dolarmı tadavi edecekti diye.......