BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans danışmanlarının büyük fırsatı teknoloji----

Finans danışmanlarının büyük fırsatı teknoloji

Finans danışmanlarının büyük fırsatı teknoloji
09 Aralık 2021 - 16:53 www.finansgundem.com

Yatırımcıların sermaye piyasalarına daha kolay erişebilmesi, yatırımcı sayısını artırırken finans danışmanları için de büyük bir fırsat yaratıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Varlık yönetimi alanında hızlı bir değişim gerçekleşiyor. Diğer sektörlerde olduğu gibi, bu değişimin büyük bir bölümünü teknolojik inovasyonlar tetikliyor. Bu teknolojik yenilikler finans danışmanlarının daha önce görülmemiş seviyelerde bütüncül ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunmasını sağlıyor. Bu anlamda varlık yönetimi sektöründe ayrışmak, şirketlerin büyümesi ve rekabet avantajı kazanabilmesi için hayati önem taşıyor.

Forbes’un haberine göre ekonomik koşullar ve piyasalarda görülen değişimler ise bu geçiş sürecini karmaşıklaştırıyor. Uzun süredir düşük seviyelerde olan faiz oranları ve sermaye piyasalarındaki evrim, daha küçük ölçekli fırsatları beraberinde getirmişti. Ancak şimdi geleneksel yatırım alanını yeniden şekillendiriyor. Dahası söz konusu yatırımcıların talepleri ve bu taleplere sunulan yatırım fırsatları olduğunda yatırımcıların sınıfı giderek küçülüyor.

Bunun sonucunda danışmanlar giderek karmaşık hale gelen bu alanda rekabet avantajı kazanabilmek için çözüm yolları arıyor.

Bugün bunlar arasında özel alternatif yatırımlara erişim sağlama imkanı da bulunuyor. Özel sermaye, özel borç ve özel emlak gibi alternatifler daha yüksek çeşitlendirme ve getiri potansiyeli sağlıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bunlar uzun süredir kurumsal yatırımcıların ana ilgi alanları dahilinde. Ancak zengin bireysel yatırımcılar daha önce bu stratejilere sınırlı erişime sahipti. Bunun nedeni ise minimum yatırım boyutu, sınırlı likidite ve zahmetli evrak işleriydi. Ancak yeni sistemde yüksek kaliteli özel alternatifler nitelikli alıcılar tarafından erişilebilir durumda.

Bireysel yatırımcılar dahi fon yapılarına dahil olarak, 25 bin dolarlık minimum yatırımlarla, bu stratejilere erişebiliyor. Bu değişimlerle birlikte varlık yöneticiler de neredeyse her müşteri için çok daha kapsamlı bir fırsat yelpazesine sahip oluyor. Aynı zamanda pazarda farklılaşmalarını sağlayan kapsamlı destek ve danışmanlık hizmetlerini de sunabiliyor.

Deutsche Bank’ın ABD yönetimiyle başı dertte

 

DeFi geleneksel kart şirketlerinin sonu olmayacak

 

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)