BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans CEO’larının yeni trendi ‘hava durumu’ tahminleri----

Finans CEO’larının yeni trendi ‘hava durumu’ tahminleri

Finans CEO’larının yeni trendi ‘hava durumu’ tahminleri
03 Haziran 2022 - 18:15 www.finansgundem.com

ABD Bankası JPMorgan’ın CEO’sundan gelen ‘ekonomik kasırga’ tahmini dev bankaların CEO’larını ekonomiyi açıklarken meteoroloji odaklı analojilere yönlendirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın ardı ardına gelen açıklamalarının sonrasında Wall Street bankalarının CEO’ları hep bir ağızdan ekonominin hava durumunu konuşur hale geldi.

Ukrayna savaşı ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikasını sıkılaştırma beklentileri CEO’ların ekonomi tahminlerini zorlaştırdı. Dimon’ın meteoroloji metaforlarını içeren açıklamaları ise ekonomik türbülansı açıklamak için yeni bir trend başlattı.

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankasının CEO’su söz konusu akımı geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda “fırtına bulutları geliyor” ifadeleriyle başlattı. Dimon’ın bu yorumları hafta içerisinde “kasırga” uyarısına kadar yükseldi.

Dimon geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında fırtına bulutlarının “dağılabileceğini” ancak bir “kasırga” olmamasını umduğunu belirtmişti.

Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Dimon Çarşamba günkü açıklamasında hava durumu tahminlerini kötüleştirdi. JPMorgan CEO’su katıldığı bir konferansta, “Fırtına bulutları demiştim. Ancak büyük bir fırtınanın bulutları. Bu bir kasırga. Bu kasırga yolumuzun ilerisinde bize doğru geliyor. Bunun küçük bir kasırga mı yoksa Sandy fırtınası mı olduğunu henüz bilmiyoruz. Kendinizi hazırlasanız iyi edersiniz” demişti.

Açıklamanın ardından New York Post'un haberinde Jamie Dimon'ın resmi üzerinde yağmurlukla fırtına bulutlarını izler bir biçimde paylaşıldı. 

Financial Times’ın haberine göre, Bank of America CEO’su Brian Moynihan’a Dimon’ın açıklamalarından saatler sonra aynı konferansta “ekonomi terminolojisinde kasırga izleme” konusunda bir soru daha soruldu.

ABD’nin Kuzey Caroline eyaletindeki Charlotte şehrinin bankası olan Bank of America’nın liderine sorulan soruya Moynihan esprili bir dille cevap verdi: “Biz Kuzey Carolina’dayız. Burada her yıl kasırga oluyor. Bu sebeple biz her zaman hazırlıklıyız. Başka bir şansımız yok.”

Perşembe günü Goldman Sachs Başkanı John Waldron benzeri yönde bir fırtına sorusuna maruz makro ekonomik zemin üzerinden cevap verdi. Waldron, “Herhangi bir hava durumu analojisi kullanmaya çalışmayacağım. Bu benim kariyerim boyunca gördüğüm en kompleks dinamik ortam. Sistemin içerisinde oluşan şok sayısı bana kalırsa görülmemiş seviyede” ifadelerine yer verdi.

Eski bir JPMorgan bankacısı olan ve şu anda 540 milyar dolar varlığı bulunan bir ABD bankası PNC’nin CEO’luğunu yürüten Bill Demchak konferans sırasında “hava durumu tahmini” olmadığını ancak ekonomi için ayı piyasası öngördüğünü söyledi.

Demchak, “Resesyon dışında başka bir çıktı öngörmüyorum. Bunun bir kasırga olacağı düşüncesinde değilim. Bana kalırsa bir yavaşlama göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Wells Fargo’nun Bankacılık Analisti Mike Mayo Dimon’ın yorumlarının iki hafta art arda kullandığı “ekstra negatif” yorumların şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Mayo, söz konusu açıklamalar sonucunda JPMorgan’ın kârlılığına dair şüphelerin arttığını da sözlerine ekledi. Dimon, geçen hafta bankanın bu yıl bankanın bilanço hedeflerine ulaşmasının çok büyük ihtimal olduğunu söylemişti.

JPMorgan’dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Jamie'nin görüşleri, yatırımcı günü yorumlarıyla tutarlı. Çok çeşitli potansiyel ekonomik senaryolar var" denildi.

JPMorgan CEO’sundan ekonomik kasırga uyarısı

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de tarım dışı istihdam arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)