BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinancial Times'tan dikkat çeken analiz----

Financial Times'tan dikkat çeken analiz

Financial Times'tan dikkat çeken analiz
10 Haziran 2022 - 14:50 www.finansgundem.com

Türkiye’nin adını diğer dillerde de Türkiye olarak değiştirme hamlesiyle ilgili Financial Times’ta dikkat çeken bir yazı yayınlandı. Haberde, bu adımın Türkiye'nin uluslararası imajını güçlendirme çabalarının bir parçası olduğu belirtildi.

Türkiye'nin adının uluslararası alanda da Türkiye olarak kullanılması için attığı adım uluslararası basında ses getirdi.

Birleşmiş Milletler, İngilizce “Turkey” olarak kullanılan ismin Türkiye olarak değiştirilmesini onaylamıştı. Fakat bu değişikliğin günlük kullanımda kabul görüp görmeyeceği henüz bilinmiyor.

Uluslararası basın, İngilizcede “hindi” anlamına da gelen “Turkey” isminin değiştirilmesinin Türkiye vatandaşlarını hindi tüketiminin yüksek olduğu Noel ve Şükran Günü ile ilgili şakalardan kurtardığına dikkat çekti. İngiliz Financial Times gazetesi de, isim değişikliğiyle ilgili bugün dikkat çeken bir yazı yayınladı.

“MEMNUNİYETLE KARŞILANACAK”

Financial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel imzalı haberde, isim değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süredir devam eden ülkenin uluslararası imajını güçlendirme çabalarının bir parçası olduğu belirtildi. Gazeteye konuşan Cambridge Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler profesörü Ayşe Zarakol, ülkesinin bir kuşla aynı ismi taşımasının Avrupa'da ve ABD'de Türkiye'ye yönelik önyargıları beslediğini belirterek, Türkiye'deki birçok kişinin “prensipte” yeni ismi memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

CHP'li Ünal Çeviköz ise bu isim değişikliğinin Türkiye'de pek önemsenmediğini ifade ederek “Kimse bu konu hakkında konuşmuyor çünkü önemsemiyorlar” dedi. Çeviköz, Türkiye'nin yeni isim konusunda diğer ülkeleri ikna etme çabalarında başarısız olacağını da savundu.

"AKLA NOEL’DE YENEN KUŞ GELMEYECEK"

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk da isim değişikliğini Financial Times'a yorumladı. Bu adımı desteklediğini belirten Pamuk, “Bu karardan sonra İngilizce konuşanlar Türkiye'den bahsederken akıllarına Noel'de yenen kuş gelmeyecek. Bundan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Pamuk, Türkçede de Hindistan'ın adının hindiyi çağrıştırmasına değinerek “Umarım Hindistan hükümeti de şimdi ‘Türklerin bizim kuş olduğumuzu düşünmelerine izin vermemeliyiz' demez” diye konuştu.

Yabancı dillerdeki "Turkey", "Türkiye" olarak değiştirildi

 

'Türkiye vazgeçilmez ortağımız'

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilg11 Haziran 2022 08:53

    onca yıl yurtdışında yaşadım bir kere olsun bana şu espri yapılmadı.

  • Saime cufa11 Haziran 2022 00:02

    Icislerinde eestirebilirsin ama yurtdisi siyasetinde birlik olunmali, ne demek onemsenmiyor ulkemiz, boyle bir lagi bir siyasetci nasil soyler pes ya