BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilipinler'in yaptırım korkusu: Rus helikopter anlaşması iptal edildi----

Filipinler'in yaptırım korkusu: Rus helikopter anlaşması iptal edildi

Filipinler'in yaptırım korkusu: Rus helikopter anlaşması iptal edildi
27 Temmuz 2022 - 15:01 www.finansgundem.com

Filipinler, Mi-17 helikopterlerini satın almak için kasımda Rusya ile imzalanan 12,7 milyar pesoluk (227 milyon dolar) anlaşmayı iptal etti.

Filipinler, Rusya ile imzalanan 16 askeri nakliye helikopteri satın alma anlaşmasını, olası ABD Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) yaptırımları yüzünden bozdu.

Eski Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, geçen ay dönemin Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin görev süresi bitmeden önce onayladığı bir kararla, Mi-17 helikopterlerini satın almak için kasımda imzalanan 12,7 milyar pesoluk (227 milyon dolar) anlaşmayı iptal ettiğini duyurdu.

'Yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliriz'

Lorenzana, Filipinler'in anlaşmaya devam etmesi durumunda, ABD'nin Rusya ile "kötüleşen çatışması nedeniyle" Washington'un hoşnutsuzluğunu dile getirebileceğini söyleyerek, "Yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Filipinler'in Washington Büyükelçisi Jose Manuel Romualdez, helikopter anlaşmasının gerçekleşmesi halinde Manila'nın CAATSA kapsamında olası ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabileceği için anlaşmanın iptal edildiğini bildirdi.

Filipinli bir askeri yetkili ise bir sözleşme imzalandığı için helikopter anlaşmasının iptal kararının alınması sonrası bir "fesih sürecinden" geçeceğini dile getirerek, Rusya'nın buna itiraz edebileceğini ama Filipin hükümetinin bunu yeniden düşünemeyeceğini söyledi.

ABD: Benzer ağır yük helikopterleri sunabiliriz

ABD'li güvenlik yetkilileri de Manila'nın bu kararından haberdar olduklarını ve Filipin askeri kullanımı için benzer ağır yük helikopterleri sunabileceklerini ifade etti.

İmzalanan helikopter alım anlaşmasına göre çok amaçlı helikopterlerin ilk kısmının Rusya'nın Sovtechnoexport firması tarafından yaklaşık 2 yıl içinde teslim edilmesi planlanıyordu. Filipinler tarafından söz konusu anlaşmanın ilk ödemesi ocakta yapılmıştı.

Filipinler'de deprem

 

Şili ve Filipinler faiz artırdı

 

Filipinler'de şeytan çıkarma merkezi açılacak

 

Filipinler'de volkanik alarm! Bulusan yanardağının güçlü patlaması!

 

Filipinler'de devlet başkanlığı seçiminin galibi belli oldu

 

Filipinler'deki sel ve heyelanlarda can kaybı giderek artıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)