BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilipinler'de binlerce şoför grevde----

Filipinler'de binlerce şoför grevde

Filipinler'de binlerce şoför grevde
06 Mart 2023 - 11:14 www.finansgundem.com

Filipinler'de hükümetin toplu taşıma araçlarının modernizasyon planını, binlerce şoför protesto etti. Greve giden şoförler, "yolların kralı" olarak bilinen eski banliyö otobüslerinin kaldırılmamasını istiyor.

Filipinler’de hükümetin eski banliyö araçlarını aşamalı olarak trafikten kaldırmayı amaçladığını ileri süren şoförler, planın birçok kişinin geçim kaynağını olumsuz etkileyeceği görüşünde.

Başkent Manila'nın Quezon City bölgesinde grev için toplanan binlerce şoför ve destekçileri, Ulaşım Düzenleme Ofisi'ne yürüyerek basın açıklaması yaptı.

Göstericilere destek veren Filipinler işçi ve köylü ittifakı örgütü "Bayan"ın Genel Sekreteri Renato Reyes, protestolara toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi gerektiğini belirterek "Ulaşımın durdurulması sorunu geçici bir durum ancak şoförlerin ve (ulaşım) operatörlerinin geçim kaynağı kaybı uzun vadeli bir durum olacak." ifadesini kullandı.

Eski ulaşım araçlarını kullanan birçok şoförün yenilerini almaya güç yetiremeyeceğini belirten protestocular, ayrıca Manila'da "yolların kralı" olarak bilinen eski banliyö araçlarının kaldırılmasının, ülkenin renkli kültürünü yok edeceğini düşünüyor.

CEZAİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Öte yandan, şoförlerin grevi nedeniyle ulaşımdaki aksaklıkları gidermek için hükümet, devlete ait araçları seferber etti.

Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, hükümetin aldığı önlemlerle grevin büyük bir aksamaya yol açmadığını duyurarak, kamu düzenini bozan şoförler hakkında cezai işlem yapılacağını söyledi.

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. de polis raporlarına dayanarak ülke genelinde küçük çaplı durumlar dışında herhangi bir sorun yaşanmadığı bilgisini paylaştı.

Filipinler hükümeti, 2017'de açıkladığı ulaşım araçlarının modernizasyonu planı çerçevesinde ABD askerlerine ait eski araçlardan dönüştürülen küçük ve renkli banliyö otobüslerini, hava kirliliğine yol açtıkları gerekçesiyle kademeli olarak trafikten kaldırmak istiyor.

Yalnızca Manila'da yaklaşık 40 bin yolcu, banliyö araçlarını kullanıyor.

Sendikalardan grev çağrısı

 

Almanya'da "büyük uyarı grevi" toplu taşıma ulaşımını aksattı

 

THY ve Anadolujet'in Düsseldorf uçuşlarına 'grev' engeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)