BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilipinler, Çin'e ait gemi sayısının artmasından endişeli----

Filipinler, Çin'e ait gemi sayısının artmasından endişeli

Filipinler, Çin'e ait gemi sayısının artmasından endişeli
16 Eylül 2023 - 22:11 www.finansgundem.com

Filipinler Silahlı Kuvvetleri Batı Saha Komutanı Koramiral Carlos, Güney Çin Denizi'nde toplanan Çin gemilerinin sayısındaki artıştan endişe duyduklarını bildirdi

Filipinler Silahlı Kuvvetleri (AFP) Batı Saha Komutanı Koramiral Alberto Carlos, Güney Çin Denizi'nde toplanan Çin gemilerinin sayısındaki artıştan endişe duyduklarını bildirdi.

Filipinler Haber Ajansına (PNA) göre, AFP Batı Saha Komutanı Koramiral Carlos, Güney Çin Denizi'nde Çin'e ait savaş ve balıkçı gemilerinin artan varlığı ve bölgede yüksek miktarda mercan çıkarılmasından endişe duyduklarını belirtti.

Carlos, ülkenin "Batı Filipin Denizi" olarak adlandırdığı Güney Çin Denizi'ndeki münhasır ekonomik bölgesinde dün itibarıyla Çin'e ait yaklaşık 40 balıkçı gemisi tespit edildiğini ve bu sayının son birkaç haftaya göre daha fazla olduğunu kaydetti.

Koramiral Alberto Carlos, "(Bölgede) Çin gemilerinin varlığı halihazırda endişe verici. Çünkü münhasır ekonomik bölgemizde egemenlik haklarımız var." dedi.

Carlos, ayrıca Çin'e ait gemilerin bulunduğu bölgede mercan hasadının "şüpheli" olduğunu fakat bu konuda "yanlış varsayımlar yapmak istemediklerini, barışı korumak istediklerini" ifade etti.

Dalgıçların yaptıkları denetimlerin sonuçlarına göre söz konusu bölgede yüksek miktarda mercan resifi hasat edildiğini belirten Carlos, münhasır ekonomik bölgelerindeki mercanları toplama hakkının ülkesine ait olduğunu kaydetti.

Bölgedeki güvenlik çabalarının artırılacağını belirten Carlos, ayrıca hükümetin diğer ülkelerden gelen ortak devriye tekliflerini "dikkatle değerlendirdiğini", Filipinler'in, "diğer ülkelerin yardım etmeye istekli oluşundan mutlu olduğunu" bildirdi.

Güney Çin Denizi anlaşmazlığı

Güney Çin Denizi, kıyıdaş ülkelerin İkinci Dünya Savaşı'nın ardından bağımsızlıklarını kazanmasından bu yana egemenlik ihtilaflarına konu oluyor.

Çin, ilk kez 1947'de yayımladığı haritayla Güney Çin Denizi'nin yüzde 80'inde egemenlik iddiasında bulunuyor. Filipinler, Vietnam, Brunei ve Malezya gibi kıyı komşusu ülkeler de bölgede hak iddia ediyor.

Çin'in bölgedeki ihtilaflı adalarda askeri üsler inşa etmesi ve sivil gemi filolarını uzun süreli bulundurmasına bölge ülkelerinin yanı sıra ABD'de de karşı çıkıyor.

ABD ve Kanada savaş gemileri, Tayvan Boğazı'ndan geçti

Biden, ABD ve Tayvan arasındaki ticaret anlaşmasını imzaladı

Çin ve Tayvan arasında ipler yeniden gerildi

ABD Başkanı'ndan Vietnam'a tarihi ziyaret! Çin izlemede

Çin ile Vietnam arasında petrol sondajı gerginliği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)