BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFilenin Sultanları, dünyanın zirvesine yerleşti!----

Filenin Sultanları, dünyanın zirvesine yerleşti!

Filenin Sultanları, dünyanın zirvesine yerleşti!
17 Temmuz 2023 - 03:34 www.finansgundem.com

Türkiye'nin gurur kaynağı olan Filenin Sultanları, ABD'deki Milletler Ligi finalinde Çin'i mağlup ederek tarihlerinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Bu büyük başarıyla birlikte Milliler, dünya sıralamasında da ABD'yi geride bırakarak zirveye yerleşti.


A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi'nde tarih yazdı. Filenin Sultanları, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan final maçında Çin'i 3-1 yenerek tarihinde ilk kez Milletler Ligi'nde şampiyon oldu.

Milliler, 2018 yılında Milletler Ligi'ni ikincilikle tamamlarken, 2021'de üçüncü; 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu.

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEYE YERLEŞTİK

Ay-yıldızlılar, bu tarihi zaferle birlikte ABD'yi geride bırakarak dünya sıralamasında da ilk kez liderliğe yükseldi.

Habertürk'ten Uğur Sarıkaya'nın haberine göre; Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyaları Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kaptan Eda Erdem Dündar'ın şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından milli oyuncular, salonda büyük sevinç yaşadı.

Milliler, şampiyonluğu kutladığı Türk seyircilerle fotoğraf da çektirdi.

'EN DEĞERLİ OYUNCU' MELİSA VARGAS!

Yapılan oylamalarla "Milletler Ligi'nin en değerli oyuncusu" Melisa Vargas seçildi.

Ligin rüya takımında ise "en iyi orta oyuncu" Zehra Güneş, "en iyi libero" Gizem Örge, "en iyi pasör çaprazı" Melisa Vargas yer aldı.

ÜSTÜNDAĞ: DEVAMI GELECEK

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Türkiye'nin 100. yılında bu kupayı kazandık. Milletler Ligi'nin şampiyonluğunun yanı sıra dünya sıralamasında da bir numaraya yükseldik." dedi. Üstündağ, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çok emek vererek bu ülkeye layık olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Üstündağ, "Türkiye'nin 100. yılında bu kupayı kazandık. Milletler Ligi'nin şampiyonluğunun yanı sıra dünya sıralamasında da bir numaraya yükseldik. Bu kolay değil. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Camiamla ve ülkemle gurur duyuyorum. İnşallah bunun devamı gelecek." diye konuştu.

SANTARELLI: BUNU HAYAL EDEMEZDİM

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli de şampiyon oldukları için çok gururlu olduğunu vurgulayarak, "Her başantrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Bu kadar oyuncu bu hedef için çalıştı. Buraya geldiğimde bunu hayal edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular olağanüstü. Federasyonumuz çok iyi. Şu an bu şampiyonluğu kutlayacağız. Çok iyi bir iş çıkardık." değerlendirmesini yaptı.

EDA ERDEM DÜNDAR: YILLARIN EMEĞİ VAR

A Milli Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar ise şampiyonluktan dolayı kendisini rüyada gibi hissettiğine dikkati çekerek, "İnanılmaz mutlu ve gururluyum. Yılların emeği var. Bu tarihi yazan ekibin arasında bulunduğum için çok mutlu ve gururluyum." ifadesini kullandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalde

 

A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya üçüncüsü oldu

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semih güngören17 Temmuz 2023 04:09

    gururdan mutluluktan ağladım gerçekten, Allah ayağınıza taş değdirmesin. harikaydınız

  • VOLLEYBALL17 Temmuz 2023 03:53

    BİZ VOLEYBOL ÜLKESİYİZ OLUM ESKİ KOÇ GUİDETTİ HERİFİ GİTTİ DE ŞAMPİYONLUK YÜZÜ GÖRDÜK AG DELİRDİK GECE ÜFFF VARGASSSS NASI KOYDU AMA BEE

  • corona :D17 Temmuz 2023 03:50

    koyduk mu lan size yarasa çinlileri ahahaah size ikincilik bile fazla ulan vargas nası koydu amaaa :DDDDDD