BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFikret Orman o isimleri deşifre edecek----

Fikret Orman o isimleri deşifre edecek

Fikret Orman o isimleri deşifre edecek
29 Kasım 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman tam 4.5 saat içini döktü, şok açıklamalarda bulundu...

Fikret Orman, dün  BJK TV’deTuğrul Yenidoğan’ın konuğuydu.

İşte Orman’ın açıklamaları: “Stat konusunda her şey prosedürüne uygun gidiyor. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarım. Stadımız, konumu itibarıyla 3 bakanlığı ilgilendiriyor. Ayrıca Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi’ne kadar birçok yere hesap vermek durumundayız. Başbakanımızın iradesi olmasa bunların hiçbirinden geçemezdik. Stadın yapımında, Yap-İşlet-Devret modelini benimsemedik. Beşiktaş’ın imkanlarını en iyi şekilde kullanarak en kısa sürede en iyi stadı yapmaya çalışıyoruz.

GEZİ OLAYLARI İNŞAATIMIZI ETKİLEDİ

Maliyeti düşürüyoruz. Mesela 24 milyon dolarlık hafriyat çalışmasını 12 milyon dolara yapacağız. Gereken neyse onu yapıyoruz. İhaleler kayıt altına alınıyor. Statla ilgili dedikodu çıkaranlar çalmak isteyenlerdir. 140 milyon dolarlık stadı kaç paraya yapacağımızı göreceksiniz. Bazıları stat konusunda gecikme olduğunu, ağır davrandığımızı söylüyor. Unutmasınlar ki, gezi olaylarında bizim iş makinelerine el konup eylem yapılmaya çalışıldı, o olaylar nedeniyle haziran sonunda işe başlayabildik.

1 HAFTA İÇİNDE BETON ATILACAK

Stadımızın temel atma törenini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızı da davet edeceğiz. 1 hafta içinde beton atacağız. Her şey netleşince temel atma tarihini belirleyeceğiz. Stadın bitiş tarihi için yeni sezonu yani Ağustos ayını hedefliyoruz, en geç eylül ya da ekim başı olur. Biz şu an itibarıyla tüm maçlarımızı deplasmanda oynuyor gibiyiz.”

KİMSE BANA SANTAJ YAPAMAZ

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, hakkında çıkarılan dedikodulara sert cevap verdi: “Beşiktaş’ta eskiden yöneticilik yapmış ya da kulübe yakın olmuş bazı kişiler işi gücü bırakmış dedikodu ve yalan üretiyor. Şantajdan transferde yolsuzluk iddialarına kadar sürekli yalan üretiyorlar, bazı internet siteleri kurdurup insanları tehdit edip rant elde etmeye çalışıyorlar. Bizi dışarıdan yıkamayacakları için içeriden vurmaya çalışıyorlar. Çıkıp mertçe konuşma yok, arkadan dedikodu var. Bana şantaj yapıyormuşsunuz. Ben kaçakçı mıyım, kanun kaçağı mıyım! Neyime şantaj yapılabilir. Ya da ben nasıl şantaj yapabilirim. Bu nasıl bir iftira!

ARTIK DEŞİFRE EDECEĞİM

Bunlar olumsuzluk üzerinden besleniyorlar. Yöneticilik yapmışlar ama hiçbir şey yapmamışlar. Düşmanı dışarıda aramayın, bunlar içimizde. Bunları söyleyenleri Allah’a havale ediyorum ama bundan sonra deşifre edeceğim. Ahmet Nur Çebi ile 19 aydır beraber çalışıyorum. Ona Ahmet Ağabey diye hitap ediyorum. Her konuyu onunla istişare ederim. Bir defa bile tartışmadık. Ayrıca siyaset yapmak isteyen Beşiktaş formasını çıkaracak.”

HANGİ YEĞENİME İŞ VERMİŞİM Kİ!..

“Biz ihaleleri açıyoruz, sonra en uygununu seçiyoruz. Yeğenlerime menfaat sağlıyormuşum. Hangi yeğenim benden iş almış, söylesinler.”

HENÜZ HİBE YOK!

“Borcun 103 milyonu Yıldırım Demirören’e. Hibe etmedi ama senetleri de tahsile koymadı.”

SPONSORLUK GELİRİ 20 MİLYON DOLAR

“Takım sponsorluğu olarak Vodafone var göğsümüzde. Sırtımıza ise Beko geliyor. Hentbol takımımız için Aygaz sponsor olacak. Sponsorluklarımızın pazarlanmış değerini 5 milyondan 20 milyon dolara çıkarıyoruz.”

FERNANDES DONDURULDU

Fikret Orman: “Almeida’nın sözleşmesinde 2.5 milyon euro gibi bir madde var. Transfer edilirken bonservis bedeli olan 2 milyon euro fon tarafından ödendi. Sözleşmesi sürerken bir kulübe satılırsa ilk etapta fon kendi parasını alacak. Kalan meblağın yüzde 45’i BJK’de yüzde 45’i fona, yüzde 10’u da Mendes’e kalacaktı. Almeida ile sözleşme yenilemek istiyoruz ama eski sözleşmeden farklı. Eskisi garanti paraydı, şimdiki ise bir kısmı garanti bir kısmı maç başına olacak. Devre arası bir görüşme daha olacak.

MANUEL FERNANDES Mİ PRENSİPLER Mİ?

Fernandes ‘Yeni sözleşme yapmak istiyorum’ dedi. Sonra görüşmeler yaptık. Ancak şu anda dondurduk çünkü rakam açısından aradaki mesafe açıldı. Kulüp prensibi söz konusu. Anlaşamazsak B planımız var.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)