BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar----

Hürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar

Hürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar
27 Nisan 2018 - 20:25 www.finansgundem.com

Fikret Bila'nın Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa ettiği, yerine ise Vahap Munyar'ın geldiği öğrenildi

Doğan Medya Grubu'nun, 21 Mart'ta Demirören Grubu'na satılmasının ardından bugünde önemli bir gelişme yaşandı. Fikret Bila, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti.

Fikret Bila’nın, bir süre Milliyet Genel Yayın Genel Yönetmeni olarak birlikte çalıştığı Demirören ailesine istifa kararını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması talebini bildirdiği açıklandı. Bila, Sedat Ergin'in yerine 1 Mart 2017'de Hürriyet'in başına geçmişti.

Fikret Bila'nın idari görevini bıraktığı Hürriyet'te, köşe yazarı olarak devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

VAHAP MUNYAR İDDİASI

Fikret Bila bir süre Milliyet Genel Yayın Genel Yönetmeni olarak Demirören ailesiyle birlikte çalışmıştı. Bila, 1 Mart 2017'de Hürriyet'in yayın yönetmeni olmuştu.

Bila'nın yerine ise gazetenin yazarlarından Vahap Munyar'ın geçeceği iddia edildi.

REKABET KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışına ilişkin yapılan itirazları değerlendireceklerini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Rekabet Kurumu'na yaptığı "Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satışı rekabet kurallarına aykırıdır. Bu satışı durdurun" başvurusuna yanıt geldi. Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak imzasıyla gönderilen yanıtta, "Satış işlemi değerlendirilecek ve karar gerekçesiyle birlikte kurumun internet sitesinde yer alacaktır" ifadesi yer aldı.

VAHAP MUNYAR KİMDİR?

1958 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1980’de İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’ne bağlı Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu (şimdiki adı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi) bitirdi. Üniversitede öğrenciliği sırasında, 1978’de bir arşivde gazete keserek mesleğe ilk adımı attı. 1979’da Anka Ajansı’nın İstanbul ofisine geçti. 1980 yazında Ulusal Basın Ajansı’na (UBA) girdi. 1981’de yolu o yılın mart ayında ekonomi gazetesine dönüşen Dünya Gazetesi ile kesişti. Aynı yılın sonunda Tercüman Gazetesine geçti ve İstihbarat Servisi’nde 2.5 yıl muhabir olarak görev yaptı.

1984’te Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’ne muhabir olarak girdi. Hürriyet’te iken Başbakanlık Basın Yayın’ın bursuyla 6 aylığına İngiltere’ye dil eğitimine gitti. Dönüşünde (Mayıs 1987) yeni kurulan Söz Gazetesi’nin 4 yazı işleri müdüründen biri oldu. 6 ay sonra, gazetenin yayın hayatına başladığı gün ayrıldı. Aynı yılın kasım ayında geçtiği Milliyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde 5 yıl görev yaptı. Ekim 1992’de Hürriyet’e Ekonomi Müdür Yardımcısı göreviyle döndü. 4-5 yıl sonra Hürriyet Ekonomi Müdürü oldu. Bu göreviyle birlikte köşe yazılarına da başladı.

Hürriyet Ekonomi Müdürlüğü’nü 15 yıl aralıksız sürdürdü. 2012’de kendi isteğiyle yöneticilik görevini bırakıp, sadece köşe yazılarına odaklandı. Halen Hürriyet’te ekonomi yazarı olarak görevini sürdürüyor. Meslektaşı Emine Munyar’la evli. Kızı, ABD’de müzik eğitimini tamamladı. 2002 yılından bu yana yönetiminde bulunduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) halen Başkanvekili olarak görev yapıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Medya ve İletişim Meclisi’nin kurucu başkanlığını üstlendi. 3 yıllık başkanlık görevini yürüttüğü Meclis’te halen Başkan Yardımcısı görevini sürdürüyor. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu Üyeliği, Darüşşafaka Cemiyeti Danışma Kurulu Üyeliği, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) yönetim kurulu üyeliği, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, Gülsan Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği, sosyal amaçla katkı vermeye çalıştığı görevler arasında yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)