BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFigen Yüksekdağ'a hapis cezası----

Figen Yüksekdağ'a hapis cezası

Figen Yüksekdağ'a hapis cezası
11 Nisan 2017 - 19:50 www.finansgundem.com

Yargıtay kararıyla HDP Eş Genel Başkanlığı düşürülen eski milletvekili Figen Yüksekdağ, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl hapse mahkum edildi

Yargıtay kararıyla HDP Eş Genel Başkanlığı düşürülen eski milletvekili Figen Yüksekdağ’ın “suçu ve suçluyu övmek”, “yasa dışı toplantı ve gösteriye katılmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 22’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, başka suçtan tutuklu sanık Figen Yüksekdağ’a, Kandıra Cezaevinden SEGBİS(Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) yöntemiyle bağlanıldı. Yüksekdağ’ı 10 avukat temsil ederken izleyiciler arasında HDP’li milletvekili Pervin Buldan da yer aldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, Anayasa Mahkemesine başvuru yapmak için süre talep ederken, davanın düşmesini ve yargılamanın durdurulmasını istediler. Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerini reddetti. Davanın biteceği hatırlatılarak son savunması sorulan sanık Yüksekdağ, “Yaptığım konuşma ifade özgürlüğü kapsamındadır. O konuşmayı yapmam ve orada olmam gerekiyordu. Yaptım ve konuşmamın arkasındayım. Bu konuşmayı yapmamış olmak benim açımdan düşünülemez” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Yüksekdağ’ı “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl hapse mahkum etti. Hapis cezasını ertelemeyen mahkeme, sanık Yüksekdağ’ın “yasa dışı hale gelen toplantı ve gösteriye katılıp dağılın ihtarına rağmen dağılmama” ile “suçu ve suçluyu alenen övmek” suçlarından ise beraatına hükmetti.(Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın11 Nisan 2017 20:21

    vatan haini , terörist 1 değil 1000 değil. bunları idam etmezsek başedemeyiz. bunları besliyoruz yaaaa. mükafat gibi çünkü dağ yerine yatağı, yemeği olan yerde kışında sıcacık yerde kitap okuyordur.

  • onemli11 Nisan 2017 20:12

    hala maas aliyorlar mi??? bizim devletin isi belli olmaz!!!!! kontrol edilsin lutfen.

  • dünyada eşi benzeri olmayan bir ülkeyiz11 Nisan 2017 20:06

    dünyanın hiç bir yerinde yok. kendi ülkesine karşı propaganda yapan, kendi vatandaşını öldürenlerle birlik olup utanmadan meclise girip, o ülkenin ekmeğini yiyip yine teröre desteğini gizlemeyen.

  • oktay doğaner11 Nisan 2017 20:03

    Yüksekdağ’ın “yasa dışı hale gelen toplantı ve gösteriye katılıp dağılın ihtarına rağmen dağılmama” ile “suçu ve suçluyu alenen övmek” suçlarından ise beraatına hükmetti. SEBEB ?

  • burçak11 Nisan 2017 20:02

    chp gibi yapsaydınız ama yok siz kendinize çok güvendiniz. ülkeyi sahipsiz sandınız. 16 nisandan sonra inşalllah ....