BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFIFA Forward’dan Türk futboluna büyük destek ----

FIFA Forward’dan Türk futboluna büyük destek

FIFA Forward’dan Türk futboluna büyük destek
23 Aralık 2023 - 13:33 www.finansgundem.com

FIFA Forward programı, Türkiye'de altyapı, genç ve kadın liglerinin gelişimini sağlamak amacıyla toplam 9,8 milyon dolarlık bir yardım yaptı

FIFA Forward programı, Türkiye'de altyapı, genç ve kadın ligleri ile milli takımların gelişimine destek olmak için maddi yardımda bulunmaya devam ediyor.

FIFA Üye Federasyonlar Avrupa Yöneticisi Elkhan Mammadov, futbolun ilerlemesi amacıyla oluşturulan ve dünyanın en kapsamlı spor yatırım fonlarından biri olan FIFA Forward programı altında Türkiye'ye toplam 9,8 milyon dolarlık bir yardım yapıldığını ifade etti.

Azerbaycan asıllı Mammadov, FIFA'nın, bu program aracılığıyla üye federasyonların altyapılarına, genç ve kadın liglerine ve milli takımların gelişimine destek olduğunu belirtti.

Mammadov, "2016 yılında hayata geçirilen FIFA Forward programı, sekiz yıl içinde ayrım yapmaksızın dünya genelinde 211 ülkeye, ulusal futbol federasyonları üzerinden toplamda 2,8 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, FIFA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Mammadov, Türkiye'deki futbolun büyümesine verdikleri önemi vurgulayarak, "Türkiye Futbol Federasyonu ile sık sık çalışıyoruz. Türkiye bir futbol ülkesidir ve FIFA için de çok önemlidir. Türkiye'nin tüm köylerinde, şehirlerinde futbol oynanıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2000'lerin başındaki futbol sahnesindeki parlak performansını anımsatan Mammadov, FIFA Forward yatırımları ile bu başarıların bir kez daha gerçekleşmesini umut ettiğini dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbolun daha fazla başarı elde etmesi için bir spor kompleksi inşa ettiğini belirten Mammadov, FIFA Forward'ın bu projeye 2 milyon 250 bin dolarlık destek sağladığını ifade etti.

TÜRKİYE'YE VERİLEN DESTEK MİKTARI

FIFA Forward programının yayımladığı son rapora göre, Türkiye'ye toplam 9,8 milyon dolarlık bir yardım yapıldığı açıklandı.

2016 yılından bu yana Türkiye'ye sağlanan destekten, 4,3 milyon dolarlık kısmının çeşitli projelerin inşası için kullanıldığı, geriye kalan 5,5 milyon doların ise çeşitli faaliyetlerin giderleri için harcandığı bildirildi.

Faaliyet giderleri kapsamında, milli takım için 2 milyon dolar, organizasyonlar için 1,5 milyon dolar, kapasite artırımı için 800 bin dolar, kadın futboluna 600 bin dolar ve yönetim ile denetim faaliyetleri için 500 bin dolarlık destek sağlandığı duyuruldu.

Ayrıca, Mammadov, FIFA Forward'ın Türkiye'ye önümüzdeki yıl da destek sunacağını belirtti. Türkiye'nin futbol açısından önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Mammadov, ülkenin genç nüfusuna dikkat çekti.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda büyük sürpriz

 

FIFA kokartlı Türk hakem düdük astı

 

FIFA'dan uçak kazasında ölen Sala kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)