BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFFP3 maskeleri yüzde 100’e yakın koruma sağlıyor----

FFP3 maskeleri yüzde 100’e yakın koruma sağlıyor

FFP3 maskeleri yüzde 100’e yakın koruma sağlıyor
29 Haziran 2021 - 15:15 www.finansgundem.com

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nden bilim insanları, yüz maskeleri üzerine yaptıkları araştırma sonuçları kapsamında, filtreli yüz maskesi olarak adlandırılan FFP3 tipi maskelerin Kovid-19'a karşı yüzde 100'e kadar koruma sağladığını açıkladı.

İngiltere’de  Cambridge Üniversitesi’den bilim insanları, yüz maskeleri üzerine yaptıkları araştırma sonuçları kapsamında, filtreli yüz maskesi olarak adlandırılan FFP3 tipi maskelerin Kovid-19’a karşı yüzde 100’e kadar koruma sağladığını açıkladı. Bilim insanları, İngiliz Sağlık Servisi’ne (NHS) bu maskenin tüm ülkede acil kullanıma almasını ve Kovid-19 kılavuz kitapçıklarının acil güncellenmesini tavsiye etti.   

Cambridge Üniversitesi Hastaneleri NHS Vakıf bilim insanları, Cambridge kentindeki Addenbrooke’s Hastanesi sağlık çalışanlarının Kovid-19 tedavisi sırasında kullandıkları yüz maskelerinin (FRSMs), Aralık 2020 itibariyle FFP3 tipi filtreli maskeyle değiştirildiğini belirtti. Düzenli aralıklarla yapılan test sonuçlarına göre, FFP3 tipi maskelerin neredeyse yüzde 100’e kadar koruma sağladığını açıklandı. Yapılan araştırma bulgularına göre, maskenin Kovid-19 hastalarını tedavi ederken sağlık çalışanları için büyük bir fark yarattığı ifade edildi ve FFP3 maskelerin tüm ülkede kullanılmasını tavsiye edildi.

BULAŞ RİSKİ SIFIRA İNDİ

Kovid-19 hastalarını tedavi eden sağlık çalışanlarının diğer hastaları tedavi eden sağlık çalışanlarına göre 47 kat fazla Kovid-19’a yakalanma riski olduğu belirtilirken, FFP3 maskelerin bu riski neredeyse sıfıra indirdiği ifade edildi.

İki doz aşı olan sayısı açıklandı

 

Peskov: Halkın yüzde 60'ını sonbahara kadar aşılama hedefine ulaşamayacağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)