BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFeribottaki yangın devam ediyor, 3 İtfaiyeci yaralandı----

Feribottaki yangın devam ediyor, 3 İtfaiyeci yaralandı

Feribottaki yangın devam ediyor, 3 İtfaiyeci yaralandı
19 Şubat 2022 - 16:47 www.finansgundem.com

Yunanistan’dan İtalya’ya giderken Korfu Adası açıklarında dün sabah saatlerinde yanmaya başlayan yolcu gemisinin kaptanı ve iki mühendisi tutuklandı.

Yunanistan'ın İgumenitsa Limanı'ndan hareket ederek İtalya'nın Brindisi kentine giderken Korfu Aadıs açıklarında yangın çıkan Grimaldi Grubu'na ait İtalyan bayraklı  Euroferry Olympia yolcu gemisi yaklaşık 30 saattir yanmaya devam ediyor.

3 İTFAİYECİ YARALANDI

Bu sabaha kadar devam eden yangın söndürme çalışmalarına denizden yaklaşık 16 araç ve havadan helikopterlerle devam edildi. Alev alev yanan gemiye müdahale eden üç itfaiye eri yaralanarak Korfu'daki hastanelere kaldırıldı.

12 KAYIP YOLCU ARANIYOR

Dün aralarında Türk kayıp yolcunun da bulunduğu kişiler kurtarılırken bugün kayıp olan 3'ü Yunanistan vatandaşı 12 kişinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yunanistan'dan İtalya'ya giderken Korfu Adası açıklarında dün sabah saatlerinde yanmaya başlayan yolcu gemisinin kaptanı ve iki mühendisi tutuklandı. Kayıp olan ve aranan 12 kişinin arasında ise bir Türk TIR şoförünün olduğu bilgisine ulaşıldı. “Euroferry Olympia” gemisinin kaptanı ve mürettebatının Avrupa Sınırı Maliye Polisi'ne ait İtalyan “Gardia di Finanza” teknesiyle kurtarıldığı ve Frontex yetkililerine teslim edildiği belirtildi. Geminin kaptanı ve iki mühendisinin gözaltına alındığı ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandıkları belirtildi.

KAYIPLAR ARASINDA TÜRK TIR ŞOFÖRÜ DE VAR

Gemide kaybolan ve halen özel ekiplerin gemiye girerek arama yaptığı yangında kayıp olan 12 Tır şoförü arasında bir Türk şoförünün de olduğu bilgisine ulaşıldı. Yunanistan medyası biraz önce yaptığı yayında kayıplar arasında 7 Bulgar, 3 Yunan, 1 Türk ve 1 Litvanya vatandaşı olduğunu bildirdi. Gemideki yangın söndürme çalışmaları ile arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yunanistan sahil güvenliği yaptığı açıklamada kaybolan 12 kişinin TIR şoförleri olduğu ve aralarında 7 Bulgar, 3 Yunan, 2 Litvanyalı'nın bulunduğu açıklandı. Yangın söndürme çalışmalarına halen altı römorkör, iki yüzer yük gemisi, 4 itfaiye aracının müdahale ettiği belirtildi.
(Yaşar Anter-Sözcü)

Yangın çıkan feribottaki bir Türk kayıp

Manavgat'ta orman yangını çıkaran sanığa hapis cezası

Yunanistan'da yolcu gemisinde yangın çıktı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)