BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe'nin yeni hedefleri----

Fenerbahçe'nin yeni hedefleri

Fenerbahçe'nin yeni hedefleri
06 Ekim 2013 - 09:37 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapıldı

Yüksel Günay Başkanlığı'ndaki toplantı Mustafa Kemal Atatürk , şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden üyeler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Son divan toplantısından bu yana vefat eden üyelerin isimlerinin okunmasının ardından 40 ve 50 yılını doldurmuş üyelere plaketleri yöneticiler tarafından verildi.
KİĞILI: ACIMIZ DERİN
Yönetim Kurulu adına kürsüye gelen Başkanvekili Abdullah Kiğılı, faaliyet raporunu okudu. Kiğılı sözlerine "Camiamız ve ülkemiz adına hepsi birer sembol olmuş isimleri, mesai arkadaşlarımız dostlarımız Serkan Acar, Selçuk Yula, Ercan Aktuna ve Mikro Mustafa'yı arka arkaya kaybettik. Bu nedenle acımızı çok derin. Onlara bir kez daha siz dostlar huzurunda Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum. Bildiğiniz gibi seçimli olağanüstü kongre kararı aldık. Kongreye katılımlarınızı bekliyoruz. Fenerbahçemizin geleciğini yine hep birlikte belirleyeceğiz" dedi.
"KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMALARI PAYLAŞILACAK"
CEO Hasan Yılmaz yönetimindeki yeniden yapılandırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kiğılı "Bu kapsamda kurumsallaşma süreci devam ediyor. Şirketlerimiz, başta Futbol A.Ş. ve diğer şirketler olmak üzere mali ve idari organizasyonlarını tamamladılar ve uygulama aşamasına girildi. Bu çalışmaları, önümüzdeki günlerdeki bir sunumla kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
PENDİK'TE ARAZİ TAHSİSİ
Tesisler hakkında da bilgi verene Kiğılı, Can Bartu Tesisleri'nin yenilemesiyle çok daha iyi bir duruma geldiğini, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda da tadilat ve tribün yenileme işlerinin yapıldığını söyledi.
Kenan Evren Lisesi arazisi yerine yapılan 3 okul 1 salonun tesliminin gerçekleştiğini belirten Kiğılı, arazinin devir işlemlerinin de en kısa sürede sonlandırılacağını bildirdi. Dereağzı Tesisleri'ndeki futbol evi ve mendirek inşaatının bitirildiğini belirten Kiğılı, amatör şubeler ve futbol altyapı için yapılacak yeni bir tesis için Pendik'te arazi tahsisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kiğılı, Başkan Aziz Yıldırım'ın büyük önem verdiği Fenerbahçe Üniversitesi için de teknik anlamda çalışmaların ve arazi arayışının sürdüğünü de kaydetti.
KİĞILI: "TRABZON MAÇINI DA KAZANACAĞIZ"
Takımlar hakkında da bilgi veren Kiğılı, "6 maçta 5 galibiyet alan Profesyonel Futbol Takımımız zirveye yerleşti. Onlardan beklentimiz, sezon sonunda da şimdi olduğu gibi zirvede tamamlamaları, onlara güveniyoruz. son 5 maçta olduğu gibi yarın oynayacağımız Trabzon maçını da kazanacağımızı umuyoruz" dedi.
Erkek Basketbol Takımı'nın dünyaca ünlü antrenör Obradavic ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını ve kadrosunu güçlendirdiğini belirten Kiğılı, takımın hedefleri için son provalarını yaptığını söyledi.
"Basketbolumuzun medarı iftiharı" dediği Kadın Basketbol Takımı'nın bu ülkede ölçü olma özelliğini sürdürdüğünü söyleyen Kiğılı, "Yeni sezonda formalarda Turkuaz petrol ismi bulunacak. Buradan Yönetim Kurulu Üyemiz İsfendiyer Zülfikari'ye bir kez daha ile teşekkür ederiz" diye konuştu.
‘RUHİ SARIALP VE EŞREF AYDIN' İSİMLERİ TESİSLERE VERİLDİ
Toplantıda ardından Denetleme Kurulu'nun raporu okundu. Yönetim Kurulunun kararıyla, geçmişte büyük başarılar kazanmış Fenerbahçeli eski milli atletler Ruhi Sarıalp ve Eşref Aydın'ın isimlerinin Topuk Yaylası'ndaki atletizm pistlerine verildiğini duyuran Yüksel Günay, bu atletlerin rölyeflerinin hafta içinde Topuk Yaylası'nda yapılacak bir törenle açılacağını söyledi.
BORÇ 142 MİLYON 564 BİN 719 LİRA
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün fiilen ödenecek borç tutarının, 142 milyon 564 bin 719 lira olduğu açıklandı.
Denetleme kurulu raporunu okuyan Doğan Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 1 Ocak 2013-31 Ağustos 2013 tarihli hesapları hakkında bilgi verdi. Kulübün bilançosundaki mevcutlar ve alacaklar toplamının 23 milyon 125 bin 789 lira olduğunu belirten Yeşin, fiilen ödenecek borçlar tutarının ise 165 milyon 690 bin 508 lira olduğunu açıkladı.
Yeşin, fiilen ödenecek borçlar tutarından, mevcutlar ve alacaklar toplamının çıkarılması sonucu kalan 142 milyon 564 bin 719 liranın (70 milyon 190bin 891 dolar) Fenerbahçe Spor Kulübü'nün fiilen ödenecek tüm borç tutarı olduğunu bildirerek, "Bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ile bağlı ortaklıklara olan borçlar ve şahıs borçları, yönetici borçları bu tutarlara dahil değildir" diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü'nün 1 Ocak 2013-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında 83 milyon 863 bin 479 lira gelir elde ettiğini, 144 milyon 713 bin 504 lira da gider yaptığını açıklayan Yeşin, "Gider fazlası 60 milyon 850 bin 25 liradır. Giderler içerisinde yer alan finansman giderleriyle kambiyo zararları kur farklarının toplamı 50 milyon 765 bin 362 lira olup, gider fazlası oluşmasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu giderlerin yüksek tutarlı olmasının nedeni kurdaki yüksek artış ve kulübümüzün finansman ihtiyacı nedeniyle Fenerbahçe Futbol AŞ'den kullandığı kredilerin faizlerinden oluşmaktadır. Sekiz aylık dönem içinde Fenerbahçe Futbol AŞ'den kulübümüze tahakkuk ettirilen faiz tutarı 22 milyon 23 bin 765 liradır" şeklinde konuştu.
Bu arada, yöneticilere olan borçları kapsayan diğer çeşitli borçlar hesabındaki tutarın 26 milyon 451 bin 843 lira olduğu, bu tutarın yukarıdaki borçlara dahil olmadığı belirtildi. (DHA/HAKAN TARHAN)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)