BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den ilginç Tahkim taktiği----

Fenerbahçe'den ilginç Tahkim taktiği

Fenerbahçe'den ilginç Tahkim taktiği
06 Temmuz 2013 - 08:28 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Kulübü’nün, Tahkim Kurulu’nda yapacağı savunma için ilginç bir çalışma başlattığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe Kulübü, 10 Temmuz’da Nyon’a yapacağı çıkarma öncesi şike davasında adı geçen ve mahkemede gerek tanık, gerekse sanık olarak dinlenen şahıslardan “şike iddialarıyla ilgim yoktur”, “F.Bahçe’nin TFF’den hakem talebi olmamıştır” şeklinde yazılar aldığı öğrenildi. Milliyet'ten Cemal Ersen'in haberinine göre UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen Avrupa kupalarından 2+1 yıl men cezasına itiraz etmeye hazırlanan Fenerbahçe Kulübü’nün, Tahkim Kurulu’nda yapacağı savunma için ilginç bir çalışma başlattığı ortaya çıktı.
Sarı-lacivertli kulübün 10 Temmuz’da Nyon’a yapacağı çıkarma öncesi şike davasında adı geçen ve İstanbul 16. Ağır Ceza mahkemesi tarafından gerek tanık, gerekse sanık olarak dinlenen şahıslardan “şike iddialarıyla ilgim yoktur”, “Fenerbahçe Kulübü ve yöneticilerinin TFF’den hakem talebi olmamıştır”, “Fenerbahçe başkanı ve yöneticilerinin şikeyle ilgili olduklarına dair bilgim yoktur” şeklinde yazılar aldığı belirlendi. Bu arada dönemin bazı federasyon yöneticilerinin Fenerbahçe’den gelen bu talebe olumsuz yanıt verdiği de vurgulandı.
Yaklaşık 90 kişiden 60’ına ulaşan ve altında kendi imzaları bulunan dilekçeleri UEFA Tahkim Kurulu’nda yapacağı savunma sırasında kullanacağı öğrenilen Fenerbahçe Kulübü’nün, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Etik Kurulu raporu, Disiplin ve Tahkim Kurulu kararlarını da gündeme getirebileceği ifade edildi.
UEFA Disiplin Kurulu’nun henüz şahıslarla ilgili bir karar vermemesini de savunmasında kullanmayı planlayan sarı-lacivertli kulüp avukatlarının 10 Temmuz tarihine kadar bu konuda bir karar çıkarsa, farklı bir strateji izleyecekleri kaydedildi.
Yargıtay’ı mı bekliyor?
Disiplin Kurulu raportörünün aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 5 yönetici hakkında ömür boyu men cezası talep etmesine karşın, Disiplin Kurulu’nun 25 Haziran’da açıkladığı kararlarında söz konusu şahıslara yönelik herhangi bir yaptırımın olmaması, “Kurul şahıslar ile kulüpleri ayırdı” tezinden çok, “UEFA şahıslar için yargıtay kararını bekliyor” yorumlarına neden oldu.
Raportörden Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler için ek rapor isteyen Disiplin Kurulu’nun, Yargıtay’dan çıkacak olası cezalarla elini güçledirmeye çalıştığı ve ömür boyu men konusunda ısrarlı olduğu iddia edildi. Fenerbahçe ile ilgili Tahkim Kurulu kararının 15 Temmuz’a kadar çıkması beklenirken, cezanın onanması durumunda sarı-lacivertli kulübün ilk hamlesi Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde yürütmeyi durdurma isteği olacak.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İNTİKAM İNTİKAM.07 Temmuz 2013 23:05

    FB çemize verilmeye çalışılan cezaları bizler sandık başına gittiğimizde hepsini AKP den keseceğiz bu böyle biline.taksime FB çe vede BJK taş taraftarı gitti diye hemen ertesi gün UEFA dan açıklamalar geldi biz taraftarları keriz yerine koyma çalışan bir ülke başbakanınıda tanımıyoruz.