BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe, turu atladı!----

Fenerbahçe, turu atladı!

Fenerbahçe, turu atladı!
03 Ağustos 2017 - 22:26 www.finansgundem.com

Fenerbahçe, Sturm Graz'la Kadıköy'de 1-1 berabere kalarak turu atladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 2-1'in rövanşında Avusturya'nın Sturm Graz ekibini ağırladı. Sarı-lacivertliler sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak play-off turuna yükseldi. 

Aykut Kocaman, Sturm Graz karşısında sahaya Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Souza, Dirar, Ozan, Valbuena, Alper, Ahmethan ilk 11'ini sürdü. Sturm Graz ise Siebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Jeggo, Hierlander, Zulj, Huspek, Rocher, Alar ilk 11'iyle avantaj aradı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 23. dakikada gerçekleşti. Mathieu Valbuena'nın sol taraftan kullandığı duran topa Martin Skrtel ve Ozan Tufan birlikte yükseldi. Ozan'ın kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

Fenerbahçe, maçın 32. dakikasında yeni transfer Nabil Dirar'la 1-0 öne geçti. Faslı oyuncu, Valbuena'nın sol taraftan açtığı ortaya arka direkte dokunarak Fenerbahçe formasıyla resmi maçlardaki ilk golünü kaydetti. İlk yarıda başka gol olmadı ve sarı-lacivertliler, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Maçın ikinci yarısının ilk kısmı da ortada geçti. Fenerbahçe'de sakatlığı iyileşen Robin van Persie, karşılaşmanın 63. dakikasında Ahmethan'ın yerine oyuna girdi. Sturm Graz, 66. dakikada Philipp Huspek'le bir gol buldu ve eşitliği yakaladı. Sarı-lacivertlilerde 82. dakikada Ozan Tufan'ın yerine Mehmet Topal oyuna girdi. Tribünlerin bir kısmı Ozan'a oyundan çıkarken tepki gösterirken bir kısmı da alkışlarla destek oldu. Mehmet Topal, oyuna girdikten sadece bir dakika sonra sağ taraftan gelişen atakta ceza sahası önünde topla buluştu. Tecrübeli oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı çıktı.

Sarı-lacivertliler 88. dakika bir tehlikeli pozisyon daha buldu. Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Martin Skrtel, kendi yarı alanından aldığı topla rakip ceza sahasına girdi ancak vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

Konuk ekipte Potzmann, 90+1. dakikasında sol taraftan ceza sahasına girdi. Potzmann'ın yaptığı vuruşta Volkan Demirel topu kornere çeldi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç 1-1'lik beraberlikle bitti.

Fenerbahçe bu sonuçla bir üst tura yükselmeyi başardı. Sarı-lacivertlilerin play-off'taki rakibi, yarın 14:00'da gerçekleştirilecek kura çekimiyle belli olacak. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk karşılaşmaları 17 Ağustos rövanş karşılaşmaları ise 24 Ağustos'ta oynanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)