BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe tarih yazacak!----

Fenerbahçe tarih yazacak!

Fenerbahçe tarih yazacak!
21 Ağustos 2013 - 09:24 www.finansgundem.com

Arsenal, tarihinin en zor dönemlerini yaşıyor. Sakatların bir kısmı iyileşse de ciddi isimler oynayamayacak

Fenerbahçe, Devler Ligi play-off turu ilk maçında bugün saat 21.45’te Arsenal ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaşacak. Bu önemli mücadele öncesinde İngiliz ekibinde sakatlık krizi yaşanıyor. İç sahada 3-1 kaybedilen Aston Villa maçında dizinden sakatlanan orta saha oyuncusu Chamberlain’in 6 ay kadar sahalardan uzak kalması bekleniyor.
 ‘Transfer yap’ dediler
 Liverpool’dan Suarez ve Manchester United’dan Rooney’i kadroya katmayı başaramayan ve hâlâ bir forvet takviyesi yapamamış olan kulüpte teknik direktör Arsene Wenger çok eleştiriliyor. Fransız çalıştırıcı, Chamberlain ile birlikte Arteta’nın da bu maçta oynayamayacağını belirtti. Fakat hafif sakatlıkları bulunan Sagna, Gibbs, Ramsey, Wilshere ve Rosicky’nin antrenmana çıkmasıyla yüzü güldü. Taraftarlar sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Wenger ile kontrat yenilenmemesi isteğinde bulundu.
 1996’dan bu yana takımı çalıştıran Fransız teknik adamdan transfer yapması istendi. Temsilcimizde ise durum Arsenal’deki kadar vahim değil. Fenerbahçe, istediği transferleri gerçekleştirdi, çok sayıda sakatı da yok. Fakat Süper Kupa’da Galatasaray’a 1-0, ligin açılışında ise Torku Konya’ya 3-2 kaybedildi.
 Sakatlığı nedeniyle Konya’da oynayamayan Mehmet Topal ve Meireles ile Süper Kupa’da kırmızı kart gördüğü için Konya önünde yer alamayan Alves de Arsenal maçında sahada olabilecek. İlk maçta istediği skoru almak isteyen Fenerbahçe, Arsenal’i elerse, rakibinin 15 yıldır aralıksız olarak Devler Ligi’ne katılma istatistiğini tarihe gömecek.
 Arsenal’in CAS ilgisi 
İdman sırasında Türk muhabirleri gören Arsenalli futbolcular, “Türkçe ‘Good morning’ (Günaydın) nasıl söylenir” diye sordular. Giroud ve Ramsey, “Günaydın” kelimesini Türkçe olarak iki kez tekrarladılar. Arsenal teknik heyeti ise bugün ve yarın görülecek olan CAS davasıyla ilgili bir gelişme olup olmadığı hakkında bilgi almak istediler.
 Rakibini hiç yenemedi
 Avrupa kupalarında 189’uncu maçına çıkacak olan Fenerbahçe, 188 maçta 67 galibiyet, 37 beraberlik ve 84 yenilgi aldı. Arsenal ile daha önce 4 kez karşılaştı. 2 kez yenildi, 2 beraberlik aldı. Türk ekipleri ise İngilizler’le 61 kez oynadı. Bunların 17’sini Türk, 29’unu İngiliz ekipleri kazandı. 15 maçtan galip çıkmadı.
'Ersun Yanal tartışılmaz’
 Teknik direktör Yanal, 3-2’lik Konya yenilgisinin ardından yapılan eleştiriler için konuştu. “Ersun Yanal tartışılacak bir isim değil” dedi. “Arsenal karşısında farklı bir kimliğimiz olacak” diye ekledi.
 Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. 3-2’lik Torku Konya yenilgisi sonrası doğan eleştiriler için “Ersun Yanal tartışılacak birisi değil. Bunun burada tartışılıyor olması bizim yönetim ile olan ilişkimizin dışında olan bir yorumdur. Buna katılmıyorum. Önümüze bakabilecek kadar güçlü bir takımız. Kadromuzdaki oyuncular da bunu gösteriyor. Bugün Arsenal de kaybetti. Bizim gibi takımlar bu tip maçları farklı oynarlar. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. İçimizde farklı bir çalışma ile hazırlanıyoruz. Biz kendi gücümüzle işimizle, rakibimizin dezavantajlarına bakıp ona göre çalışıyoruz. Arsenal karşısında farklı bir kimlikle sahada olacağız” yorumunu yaptı.
 ‘TARZIMIZ ELEŞTİRİ ÜZERİNE’
 Ersun Yanal, Türkiye’de medyanın kültürünü bildiğini kaydetti. Sözlerini şöyle bitirdi: “Bizim tarzımız eleştiri üzerine. Bence her iki taraf da işini yapıyor. Olaya böyle bakmak lazım. Bir daha Konya maçı gibi birşey yaşamak istemiyoruz, olmayacak da. Biz lige ikinci hafta başlıyoruz.”
 'ENDİŞELİ DEĞİLİM' 
Arsenal Teknik Direktörü Wenger, Fenerbahçe’ye saygı duyduklarını söyledi. Sakatlıklarından dolayı bugün oynamayacak oyuncular için ise şunları söyledi: “Eksiklerimiz var ama bu konuda endişeli değilim.”
 Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger,UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilkmaçında yarın karşılaşacakları Fenerbahçe’nin çok kaliteli bir takım olduğunu, rakiplerine saygı duyduklarını söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan futbolcu Tomas Rosicky ile polis eskortu eşliğinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelerek basın toplantısı yapan Wenger, ligde cumartesi günü aldıkları Aston Villa yenilgisinin ardından çok hızlı bir şekilde toparlanmak istediklerini belirterek, “Kaliteli bir takım olduğumuzu biliyoruz. Bunu yarın göstermek istiyoruz” dedi. 
Fenerbahçe maçı öncesi eksikleri nedeniyle endişeli olmadıklarını anlatan Wenger, “Eksiklerimiz var ama endişeli değilim. Çünkü oyuncularıma güveniyorum. Kaliteleriyle bu açığı kapatacaklardır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşı karşıya geleceği Arsenal’in alman yıldızı Lukas Podolski, Türkiye’ye adım atmadan hemen önce sosyal medya üzerinden Türkçe mesaj yayınladı. 
Başarılı futbolcu, Arsenal kafilesinin Türkiye’ye uçmadan önce takım arkadaşlarıyla facebook üzerinden çektirdiği resmin altına yazdığı Türkçe mesajla şaşırttı. İşte Podolski’nin o mesajı: “Merhaba havalimanına gitmek üzereyiz otobüsle. Türkiye’yi severim, birçok arkadaşlarım maçta olacak. Biz galip olmak ve Şampiyonlar Ligi’ne girmek istiyoruz! Poldi”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)