BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe Euroleague'de tam gaz----

Fenerbahçe Euroleague'de tam gaz

Fenerbahçe Euroleague'de tam gaz
02 Mart 2017 - 22:38 www.finansgundem.com

Turkish Airlines Euroleague’de 24. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’a konuk oldu.

İki önemli oyuncusu olmadan Kaunas’a gelen Fenerbahçe, ilk yarıyı geride kapatsa da ikinci yarıdaki harika savunması ve Melih Mahmutoğlu’nun ekstra katkısı sayesinde sahadan 67-76 galip ayrıldı.

Maça Anthony Bennett’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe, ilk bölümde dış atışlarla etkili olurken, Westermann’ı durdurmakta zorlansa da televizyon molasına 10-11 önde gitti. Moladan da iyi dönen Fenerbahçe, Bogdanovic’in sayılarıyla skoru 12-16‘ya getirse de içeride Motum ve Jankunas’ı durdurmakta zorlanınca 17-16′ya geriye düştü. Son bölümde Ekpe’nin bloklarıyla rakibini durduran Fenerbahçe, Pero Antic’ten gelen üçlükle ilk çeyreği 17-19 önde kapattı.

İkinci çeyrekte iki takım da hücumda üretmekte zorlansa da Fenerbahçe, Bogdanovic’in üçlüğüyle skoru 19-24‘e getirdi. Savunma stratejisini değiştiren Zalgiris, dış adamlara daha fazla baskı yapınca Fenerbahçe, hücumda üretmekte çok zorlanırken, Zalgiris, Jankunas ve Motum’un sayılarıyla 28-26 öne geçti. Son bölümde Fenerbahçe, skoru eşitlese de Zalgiris, Motum’un üçlüğüyle soyunma odasına 31-30 önde gitti.

İlk yarıda Zalgiris’te Brock Motum 10 sayı, 2 ribaundla oynarken, Paulius Jankunas 7 sayı, 3 ribaund, Leo Westermann 6 sayı, 3 asist ve Lima Augusto 4 sayı, 4 ribaund yaptı. Fenerbahçe’de ise Ekpe Udoh 8 sayı, 5 ribaund, 3 blokla oynarken, Bogdan Bogdanovic 8 sayı, 4 ribaund, Bobby Dixo 5 sayı, 3 asist ve Pero Antic 3 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Üçüncü çeyreğin başında da ilk yarının sonundaki oyun temposu devam ederken, Fenerbahçe bu tempoyu Melih Mahmutoğlu’yla bozdu. Melih’in oyuna girmesiyle birlikte dış atışlardan istediği skoru bulan Fenerbahçe, televizyon molasına 40-43 önde gitti. Moladan sonra Zalgiris, sürekli potaya penetre ederek kolay sayılar bulsa da Melih ile dışarıdan üçlükler bulmaya devam eden Fenerbahçe, Ekpe’nin pota altı sayılarıyla rüzgarı arkasına aldı ve son çeyreğe 48-55 önde girdi.

Son çeyreğin başında Zalgiris, Pangos’un arka arkaya iki üçlüğüyle farkı bire (54-55) düşürürken, Zeljko Obradovic’e mola aldırdı. Moladan iyi dönen Fenerbahçe, savunmayı daha da sertleştirirken, hücumda da Dixon’ın organizatörlüğünde arka arkaya sayılar buldu ve son beş dakikaya 58-68 önde girdi. Fenerbahçe, farkı 12’ye kadar çıkarsa da savunmada Pangos’un dış şutlarına engel olamayınca son dakikaya girilirken, Zalgiris farkı 7 sayıya (65-72) düşürdü ve Fenerbahçe’ye mola aldırdı. Moladan iyi dönen Fenerbahçe, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve hızlı hücum sayılarıyla farkı daha da açarak sahadan 65-76 galip ayrıldı.

Son beş maçta dördüncü galibiyeti alan Fenerbahçe, dışarıda 6-6 toplamda 16-8 olurken, içeride 2 maç sonra kaybeden Zalgiris ise içeride 5-7 toplamda 10-14 oldu. Gelecek hafta Fenerbahçe, Baskonia’yı ağırlarken, Zalgiris ise Panathinaikos’u konuk edecek.

Fenerbahçe’de Ekpe Udoh 16 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 4 blokla oynarken, Bobby Dixon 12 sayı, 11 asist, Bogdan Bogdanovic 11 sayı, 4 ribaund, 6 top çalma, Melih Mahmutoğlu 14 sayı ve Gigi Datome 6 sayıyla oynadı.

Zalgiris’te Paulius Jankunas 15 sayı, 7 ribaundla oynarken, Brock Motum 10 sayı, 4 ribaund, Kevin Pangos 11 sayı, 4 asist, Leo Westermann 8 sayı, 6 asist ve Lukas Lekavicius 7 sayıyla oynadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)